(FOTO) Predstavljen novi broj časopisa Literat u kojem možete pročitati i putopise dubrovačkih arhitekata!

403

Društvo arhitekata Dubrovnik nastavlja svoj ciklus redovitih mjesečnih predavanja u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, a ovaj put suradnja je proširena s Društvom dubrovačkih pisaca te je večeras s početkom u 19 sati u prostorijama Galerije Dulčić Masle Pulitika održano predstavljanje novog broja časopisa Literat, godišnje revije za književnost i publicistiku u izdanju Društva dubrovačkih pisaca.

No, večerašnje predavanje je obogatila i grčka arhitektica Elena Zampeli pričajući o metodama arhitektonskih intervencija u osjetljivim kulturno-povijesnim ambijentima. 

– Časopis smo odlučili predstaviti večeras iz razloga jer je u tom časopisu objavljen i mali ciklus putpisa dubrovačkih arhitekata, gospođe Marije Kojaković, Sanele Budalice Meco te moje malenkosti-kazao je Božo Benić, mladi arhitekt iz Društva dubrovačkih arhitekata te nastavio: 

-Gospođa Marija Kojaković je nedavno posjetila Monemvasiju, grčki grad na jugoistoku poluotoka Peleponeza i o tome je održala predavanje u svibnju u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Nakon toga odlučili pozvati grčku arhitekticu Elenu Zampeli da nam se večeras također obrati s prigodnim predavanjem u kojem će nam ona prenijeti svoja projektantska iskustva te metode arhitektonskih intervencija u kulturno-povijesnim ambijentima-kazao je. 

Večerašnjim predavanjem povezalo se iskustvo iz Grčke sa stanjem u našem Gradu. 

-Veza Marije Kojaković i njezinog predavanja o Grčkoj je rezultiralo time da smo pozvali i lokalnu arhitekticu iz razloga da povežemo iskustva iz Grčke sa stanjem u Dubrovniku-zaključio je Benić.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *