(FOTO) U prostorijama Galerije otvorena izložba Foruma mladih “Rukama složeno”

355

U sklopu manifestacije Grada Dubrovnika “Forum mladih” koja se održava cijelu godinu, večeras se u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik upriličila izložbu pod nazivom “Rukama složeno” na kojoj su se predstavili radovi dubrovačke djece i mladih iz dubrovačkih osnovnih i srednjih škola te iz učeničkih domova i centra za mlade.

Kustosica izložbe Andrea Batinić Ivanković istaknula je kako je cijeli koncept izložbe da svi izlažu zajedno, nitko nije ograničen i nema kriterija.

– Nastojimo inicirati djecu u njihovom daljnjem kreativnom stvaralaštvu. Zastupljeni su radovi od ulja na platnu, akvarela, keramike, skulpture, do niza lutki za kazalište, znači svi vidovi umjetnosti, sve što se može napraviti rukama kao što je i naziv izložbe. Učenici su se pokazali iznimno talentirani. Izložba se uklopila i estetski i prostorno, te smatram kako će mnogi od ovih mladih ljudi možda sutra imati samostalne izložbe – kazala je Batinić Ivanković.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić smatra kako Forum mladih postaje dubrovačka najveća priča te da je ova izložba najbolja potvrda.

– Posebno sam zadovoljan jer je izložba postavljena u Umjetničkoj galeriji. Vrijednost je višestruka, osim što će nadam se mladi umjetnici sutra izlagati diljem galerija u Gradu, ali i što će se moći upoznati s baštinom ove kuće. Mislim da se dogodila jedna prekrasna sinergija, kultura mladih i kultura onih starijih – rekao je Katičić. 

Izložba ostaje otvorena do 27. studenog.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *