(FOTOGALERIJA) Brojni poznati Dubrovčani na druženju kod rektora

358

Povodom početka nove akademske godine rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum pozvao je na druženje pod nazivom ‘Znanost susreće gospodarstvo’ koje se održalo u vrtu Rektorata.

 

Pozdravivši sve prisutne, rektor je objasnio cilj današnjeg okupljanja.

– Ovdje smo na još jednom okupljanju čelnika zajednice gospodarstvenika, predstavnika znanstvenih, obrazovnih i kulturnih institucija kao profesora i bivših studenata s ciljem jačanja suradnje i razmjene iskustava, osvježavanja starih i sklapanja novih poznanstava. Iako smo tek 14 godina stari, najveća smo i najznačajnija obrazovna ustanova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Zapošljavamo više od 100 doktora znanosti što predstavlja značajan znanstveno obrazovni potencijal – kazao je rektor u uvodnom govoru.

Istaknuo je kako je sinergija znanosti i gospodarstva nužna za razvoj društva te kako donosi brojne komparativne prednosti.

– S jedne strane ulaganjem u istraživanje i razvoj znanja stječemo uvjete za opstanak, a s druge strane suradnja je važna kako za Sveučilište i studente, tako i za poslovni sektor je otvora mogućnost prepoznavanja mladih stručnih kadrova. Cilj ove suradnje je potencijalno zapošljavanje kompetentnih i kvalitetnih mladih ljudi koji će nadoknaditi svoje stručno znanje unutar poslovne zajednice – zaključio je rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum.

Pozivu na druženje odazvali su se mnogi Dubrovčani iz javnog života, a upriličen je i prigodan domjenak. Više u fotogaleriji.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *