KAKO IM JE UOPĆE MOGLO PASTI NA PAMET? Dubrovačka agencija podnijela zahtjev za vatromet baš na obljetnicu napada na Grad

327

Sinoćnji vatromet mnoge je ustresao, a pogotovo stariju populaciju i to iz razloga što je bio baš na obilježavanje godišnjice početka agresije na Dubrovnik. Građani su ostali zatečeni, zbunjeni, ali pomalo i ljuti što se to uopće dopustilo. Odlučili smo iz tog razloga poslati upit Gradu Dubrovniku u kojem smo pitali tko je dopustio te tko je uopće tražio dopuštenje za sinoćnji vatromet. Iz Grada su nam odgovorili sljedeće:

-Vijeće za dodjelu koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru Grada Dubrovnika izdalo je odobrenje za izvođenje vatrometa prema uredno podnesenom zahtjevu.Zahtjev je podnijela agencija s dubrovačkog područja koja se bavi organiziranjem različitih događaja.  Vatromet se izvodio sa za tu prigodu postavljenog pontona u akvatoriju ispred tvrđave Lovrijenac u vremenu definiranom, Odlukom o komunalnom redu.

Nadalje, pitali smo kako iz Grada Dubrovnika gledaju na cijelu situaciju s vatrometom.

-U ovom slučaju nije bilo utemeljenja u bilo kojem aktu ili odluci Grada Dubrovnika prema kojem bi Vijeće za koncesijska odobrenja predmetno odobrenje moglo uskratiti. Grad Dubrovnik u potpunosti uvažava stav da je izvođenje vatrometa na dan obilježavanja godišnjice početka agresije na Dubrovnik u Domovinskom ratu neprimjereno, te će stoga definirati datume od posebnog značaja kada ovakve manifestacije ni u kojem slučaju neće biti moguće izvoditi, a o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.

Također iz Grada Dubrovnika su nam kazali kad je dopušteno izvođenje javnog vatrometa.

 
-Naime, sukladno članku 110. Odluke o komunalnom redu izvođenje javnog vatrometa dopušteno je samo uz odobrenje mjerodavne policijske uprave prema mjestu izvođenja, a sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima i Pravilniku o izvođenju javnih vatrometa. Nadalje, organizator javnog vatrometa obvezan je s Gradom Dubrovnikom sklopiti ugovor o najmu površine s koje će se vatromet izvoditi. Javne vatromete dopušteno je izvoditi u lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu do zaključno 24 sata, a u ostalim mjesecima do zaključno 22 sata.

Iz Grada Dubrovnika su se ogradili od sinoćnjeg vatrometa, no ostaje pitanje obavlja li vijeće za dodjelu koncesijskih odobrenja svoj posao u skladu s propisanim normama, te je li potrebna smjena vijeća, jer po svemu sudeći profit je bitniji od morala i samopoštovanja prema sebi samima, ali i prema građanima  Dubrovnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *