(FOTOGALERIJA) Dodjela priznanja Plaketa Zlatna kuna i Dubrovačka vidra najuspješnijim gospodarstvenicima

604

Već dvadeset godina Županijska komora nagrađuje najbolje poduzetnike u kategoriji malih, srednjih i velikih trgovačkih društava na području Dubrovačko-neretvanske županije, na temelju rezultata poslovanja u prethodnoj poslovnoj godini. To prigodom u amfiteatru Kampusa Sveučilišta u Dubrovniku održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj su dodijeljena priznanja Plaketa Zlatna kuna 2017. kao i priznanje Dubrovačka vidra kojim se skreće pozornost na one poduzetnike koji svojim samozatajnim, dugogodišnjim radom potiču razvoj županijskog i hrvatskog poduzetništva i gospodarstva.

Svečanoj sjednici su uz brojne gospodarstvenike i dobitnike priznanja, nazočili zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze govorila je o implementaciji strategije Hrvatske gospodarske komore, onome što ona namjerava u idućem petogodišnjem razdoblju te što je uradila u protekle četiri godine.

– Ono što najviše dava akcent na djelatnost Komore je dualno obrazovanje, to jest, obrazovanje uz rad koje bi nam donijelo neophodnu radnu snagu koja bi bila prilagođena tržištu rada, pilot projekt počinje s ovom školskom godinom. Drugo je digitalizacija komore gdje ćemo pomoći gospodarstvenicima i gospodarstvenoj komori da smanje svoje vrijeme za aktivnosti, da  ubrzaju protoke informacija prema članicama i na što bolji način komuniciraju s njima.

Što se tiče gospodarske slike Dubrovačko-neretvanske županije, Čagalj ističe kako se gospodarski rast osjeti.

– Pokazatelji su nešto bolji što se tiče Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Ono što je glavna grana ovdje je turizam i mi uvijek kažemo kako treba malo staviti naglasak na industriju i druge djelatnosti – kazala je.

Predsjednica ŽK Dubrovnik Terezina Orlić naglasila je kako se danas slavi jedan svojevrsni jubilej dodjeljivanja priznanja od 1997. godine poduzetnicima za najbolje rezultate u protekloj godini. 

– Što se tiče poslovnih rezultata u 2016. godini, odnosno onoga na temelju čega i dajemo priznanja, moram istaknuti kako smo godinu završili pozitivno. Sve se nekako slilo u sektor hotelijerstva i ugostiteljstva. Zanimljiva je analiza HGK o jačini županija u RH, mi smo 2015. bili na petom mjestu, a 2016. spustili smo se skalin niže što nam ne daje neko zadovoljstvo jer smo ispod indeksa 100 . Nažalost, uvjeti poslovanja kod svih ostalih županija su znatno gori nego kod nas. Mislim da nam je svima cilj doći poviše 100, ali to nećemo moći samo s turizmom već moramo razvijati i druge grane djelatnosti – istaknula je Orlić.

Plaketom Zlatna kuna za najuspješnije trgovačko društvo nagrađeni su u kategoriji:

– malo trgovačko društvo KARIKA d.o.o., Dubrovnik

– srednje trgovačko društvo NAUTIKA d.o.o., Dubrovnik

– veliko trgovačko društvo JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI d.d., Dubrovnik

Dobitnici priznanja Dubrovačke vidre su:

IVANKA RRIF d.o.o., Dubrovnik; MINI BRUM d.o.o, Mljet; PRIMA d.o.o., Dubrovnik; RADIĆ&CO d.o.o., Orebić; REGISTRATOR d.o.o., Dubrovnik; VINOGRADI VOLAREVIĆ d.o.o., Metković.

Priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu primili su BLATO 1902 d.d. za 115-u obljetnicu i Luka Dubrovnik d.d. za 70-u obljetnicu.

Dio atmosfere pogledajte u fotogaleriji.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *