(FOTOGALERIJA) Grad Dubrovnik kupio novo vozilo Zavodu za hitnu medicinu

428

Hvalevrijedna donacija Grada Dubrovnika, novo vozilo hitne pomoći, predano je danas u ruke ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Luki Luliću.

Gradonačelnik Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić predali su ključeve, a radi se o investiciji vrijednoj 370 tisuća kuna.

– Grad Dubrovnik je još jednom pokazao kako želi podizati kvaalitetu standarda zdravstvene usluge na području Dubrovnika. Iako to nije primanrno naša djelatnost, smatramo da Zavod za hitnu medicinu, Dom zdravlja i Opća bolnica Dubrovnik moraju postizati sve one standarde koji su nužni u današnjim vremenima. Prilikom rebalansa proračuna u ožujku osigurat ćemo još toliko za drugo vozilo, kao i milijun kuna za proširenje Dječjeg odjela u OB Dubrovnik. U proračunu je već usvojeno milijun kuna za potrebe bolnice. Značajna sredstva samo u ovoj godini, izdvojit ćemo za zdravstvenu skrb naših žitelja – istaknuo je Franković.

Gradonačelnik je podsjetio i kako je Grad osigurao jedan stan za potrebe Opće bolnice Dubrovnik, jedan stan za potrebe Doma zdravlja kojemu su osigurali i prostore u Mokošici gdje će se nalaziti pedijatrijska i ginekološka ambulanta te su dogovorili i logopeda.

Osvrnuo se i na ukidanje punkta medicinske pomoći na Elafitima kazavši kako će rebalansom proračuna omogućiti potrebnih 420 tisuća kuna za funkcioniranje punkta.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Luka Lulić, zahvalio se na donaciji Gradu.

– Raduje me što će Grad nastaviti pružati podršku svim zdravstvenim ustanovama, pa tako i nama. Posebno me raduje ova odluka za Elafite. Imamo oko 20 vozila, na ovaj način smanjujemo njihovu prosječnu starost. Tendencija da idemo u hrvatski vrh kao naša Splitsko-dalmatinska županija čiji je prosjek starosti vozila tri godine, a naš oko pet. Zavod za hitnu medicinu ima devet ispostava na području Dubrovačko-neretvanske županije u kojima djeluje 50 timova, od čega deset na području Grada Dubrovnika – kazao je Lulić.

Ova donacija Grada Dubrovnika dio je programa ‘Ulaganje u medicinsku opremu’ za koja su sredstva osigurana iz proračuna.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *