Vlahušić kriv zbog klevete, Orliću će morati isplatiti gotovo 10 tisuća kuna

614

Na Općinskom sudu u Dubrovniku danas je izrečena presuda Andru Vlahušića, bivšem gradonačelniku Grada Dubrovnika, kojeg je Denis Orlić optužio za kazneno djelo klevete koja se odnosi na Vlahušićeve navode u medijima kako je Orlić lažno svjedočio protiv njega temeljem čega je osuđen.

Sukladno presudi Vlahušić će morati novčanu kaznu od 9 tisuća i 935 kuna te tisuću kuna kaznenog postupka. Također, Vlahušić je o svom trošku dužan objaviti izrijek ove presude na svim portalima na kojima je kazao kako je Denis Orlić svjedočio lažno.

Na izricanju se nije pojavio nitko osim odvjetnika Dina Hadžiomerovića koji zastupa Orlića. Orlićev odvjetnik prokomentirao je kako je u nekoliko navrata i sam Vlahušić kazao kako bi volio da ga Denis Orlić tuži pa su mu time ‘ispunili želju’. 

– S obzirom na to kako se Orliću zahvaljivao što ga je tužio, ne znam hoće li se zahvaljivati i Sudu što ga je osudio. Ne postoje presude kako bi nekoga zadovoljile nego kako bi štitile pravni sustav i regulirale odnose među ljudima. Kao političar čovjek zaista ne bi trebao tvrditi kako je lažno nešto za što je Vrhovni sud kazao da je istinito. On time potkopava samo Orlića nego i pravni sustav države – kazao je Hadžiomerović. 

U obrazloženju sudac je kazao kako se Vlahušićeve tvrdnje smatraju neistinitima zbog toga što je presuda Županijskog suda u Splitu potvrđena i na Vrhovnom sudu pri čemu se Orlićev iskaz smatra istinitim.

Vlahušić će imati pravo uložiti žalbu na ovu presudu.

 

IM
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *