(FOTOGALERIJA) Na Sveučilištu u Dubrovniku u zimskom semestru čak 53 ERASMUS-ovca!

183

U zimskom semestru ove akademske godine 2017./2018. na Sveučilištu u Dubrovniku boravit će 53 strana studenta iz zemalja Europske unije preko Erasmus+ programa mobilnosti. Tim je povodom, Služba za međunarodnu suradnju organizirala orijentacijski tjedan, kojemu je cilj pružiti stranim studentima sve informacije potrebne za život u Dubrovniku i studiranje na Sveučilištu.

Prorektor za međunarodnu suradnju i znanost Sveučilišta u Dubrovniku Martin Lazar, rekao je kako je ovaj semestar stiglo 53 studenta iz 14 zemalja što je najveći broj dosad.

– U ljetnom i zimskom semestru imat ćemo sigurno preko 100 studenata. Sveučilište u Dubrovniku je ušlo u ovaj program 2008. godine i otada stalno bilježimo porast broja studenata koji nam dolaze, ali i naših koji odlaze na usavršavanje i studiranje vani.

– Mislim da one koji dolaze ovdje studirati privlači ime Dubrovnika, ali također i programi koje mi nudimo. Imamo povratne informacije koje dobijemo preko naših studenata koji su vani, kažu im kako su izrazito zadovoljni i kako su uspjeli ovdje nešto novo naučiti i iskoristiti vještine – rekao je prorektor Martin Lazar dodavši kako je već po tradiciji najviše studenata na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, a zatim na Odjelu za komunikologiju kazavši kako su ti odjeli najaktivniji za privlačenje stranih studenata.

Nikolina Potrebica, koordinatorica Erasmusa pri Sveučilištu u Dubrovniku, rekla je kako skoro cijelo desetljeće i to svake godine, pokušavaju podići kvalitetu i ponuditi što više stranih kolegija studentima.

– Kako bi strani studenti imali veći odabir i kako bi im se više toga poklopilo s onim što studiraju na materinjem sveučilištu. Svake godine sve više i više naših odjela se uključuje u program, tako da nude sve više kolegija na stranim jezicima i paralelno s tim organiziraju se aktivnosti u Sveučilištu i van Sveučilišta za što je zadužena Studentska udruga ESN Dubrovnik.

– Prije dolaska najviše pitaju za smještaj. S obzirom na to kako sad imamo veliko iskustvo u provođenju ovoga programa, svim studentima koji bi završili boravak ovdje rekli bismo da nam ostave kontakt podatke stanodavaca kod kojih su boravili, a da su bili zadovoljni. Tako da sad imamo ljude koji tradicionalno primaju Erasmus studente – objasnila je Potrebica.

Tjedan dana prije početka nove akademske godine, Sveučilište u Dubrovniku zaželjelo je srdačnu dobrodošlicu novim studentima na razmjeni.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *