(FOTOGALERIJA) Održana 16. ‘Večer božićne zahvalnosti i druženja’ Lige protiv raka Dubrovnik

612

Klub onkoloških bolesnika Lige protiv raka Dubrovnik večeras je u restoranu Mimoza organizirao tradicionalnu 16. ‘Večer božićne zahvalnosti i druženja’ za sve oboljele i liječene od ove opake bolesti.

Predsjednik Lige protiv raka Dubrovnik Davor Miloglav, u nekoliko uvodnih riječi zahvalio se svima na dolasku, posebno pozdravivši gošće iz sestrinske Lige protiv raka, Korčula, Pelješac, Mljet i Lastovo.

– Protekla godina bila je burna i aktivna, pridržavajući se zakona o udrugama i smjernica Statuta, odradili smo niz aktivnosti. To su bili Dan narcisa, Dan mimoza, Dan ružičaste vrpce, Studeni – međunarodni mjesec borbe protiv raka i tako dalje. Jedno od značajnijih zbivanja bilo je i potpisivanje druge naše povelje 10. ožujka s Ligom protiv raka Korčula-Pelješac-Mljet-Lastovo.

Miloglav je dodao kako je u ovoj godini trodnevnim programom obilježeno 50 godina postojanja ove udruge koju je 1967. osnovao primarijus dr. Marko Margaritoni.

– Svi prihodi naših humanitarnih aktivnosti bili su usmjereni na inicijativu gospođe Ane Knego, kako bi se kupio novi digitalni mamograf dubrovačkoj bolnici. U dogovoru s gradonačelnikom Frankovićem i ravnateljem bolnice Bekićem, odlučeno je da Grad Dubrovnik da 5 milijuna kuna OB Dubrovnik, milijun će biti samo za mamograf za koji smo mi skupili 370 tisuća kuna – istaknuo je Miloglav.

Osim ukusne hrane, za ugodnu atmosferu su bili zaslužni Sebastijan Vukosavić, Buco Pende i grupa Sigma te Pučki pjevači.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *