(FOTOGALERIJA) POVIJESNI USPJEH: ‘Autoklub Racing Dubrovnik’ ušao u povijest hrvatskog automobilizma!

503

Završene su još jedne Međunarodne brdske autoutrke Nagrada Dubrovnika “Memorijal Željko Đuratović”, kojima je upravo Dubrovnik bio domaćin. Ovo su ujedno posljednje, devete brdske utrke prvenstva Hrvatske. Jučer i danas se vozilo na stazi Komolac – Brgat.

Kako je ovo Autoklubu Dubrovnik Racing  treći uzastopni naslov prvaka Hrvatske dobili su novu Zlatnu plaketu, a kako mu je to treća Zlatna plaketa, dobili su i Dijamantnu, a nju do danas nije dobio niti jedan klub u povijesti hrvatskog automobilizma.

-Na ovoj trci sam prvi u svojoj kategoriji. Iza nas je još jedna uspješna godina. Autoklub Dubrovnik Racing je dobitnik Dijamante plakete Hrvatskog auto i karting saveza. Osvojili smo što nitko nikada nije osvojio u Hrvatskoj, a to je brdsko prvenstvo, kružno prvenstvo – kazao je Maro Franić, vozač ‘Autokluba Dubrovnik Racing’. 

Utrka je završila upravo onako kako su se i nadali iz ‘Autokluba Dubrovnik Racing’.

-Svi naši članovi koji voze cijelu sezonu Đivo Franić, Žarko Knego, ja i još dvoje troje, na ovoj trci smo također prvi. Organizacija je odlična, vrijeme nas je poslužilo. Sljedeće godine ne vjerujemo da ćemo postići ovakav uspjeh jer ovo je povijesni rezultat u okvirima Hrvatske – kazao je Maro Franić. 

Franić je prokomentirao i planove za budućnost. 

-Sljedeće godine se mislimo otisnuti u Europu, hoćemo li uspjeti ili nećemo, zavisi od mnogo faktora – kazao je te dodao: 

-Pohvalio bih publiku koje je bilo u velikom broju, medije, ma sve je bila čista petica. 

No, utrke auta pogotovo brdske trke su opasan sport. Ipak se dostižu velike brzine, a potrebno je i iskustvo. Bilo je i par totalnih šteta, ali bez teško ozlijeđenih vozača. 

-Bilo je problema za mlađe vozače. Ovo je veoma brza staza. U jednom dijelu naš najbrži vozač iz Zagreba ide 220 km/h, tako da su ovo donekle i neiskusni vozači. Imali smo tri, četiri totalne štete, ali hvala Bogu nije nitko završio u bolnici. Ovo mora biti pouka mladim vozačima koji dođu na jednu dvije utrke, da luda glava ne vozi trke nego iskustvo. Pamet u glavu mladi, ovo je opasan sport, ali veoma zanimljiv – zaključio je Franić.  

Dubrovačka utrka osim za prvenstvo Hrvatske boduje se i za prvenstvo regije jug (Dalmacija), zatim prvenstvo Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

-Poslužilo nas je vrijeme i subotu i nedjelju, nije bilo kiše. U petak nismo ništa znali, no ipak je sve prošlo u najboljem redu. Bilo je par udaraca i lakših povreda, ali sve u svemu završilo je i moramo biti zadovoljni – kazao je Dubravko Čikor, organizator ‘Međunarodnih brdskih autoutrka’ i predsjednik ‘Autokluba Dubrovnik Racing’. 

-Što se tiče kluba prezadovoljni smo. U svim klasama u kojim smo nastupili smo uzeli prva mjesta,a to je prvi put u povijesti. Pošto smo sve riješili prije ove utrke vozači su vozili opušteno, nije bilo pritiska i naravno da rezultati moraju biti tu – zaključio je Čikor. 

Sudionika na brdskim utrkama je bilo 85 prijavljenih, ali na kraju ih je nastupilo 78, a vozači su došli iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. 

Čestitamo ‘Autoklubu Dubrovnik Racing’ na povijesnom rezultatu te im želimo puno sreće u budućnosti te da se uspiju otisnuti u Europu. Bravo momci!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *