(FOTOGALERIJA) Svečano obilježeno 90 godina Gimnazije Dubrovnik

606

U Kazalištu Marina Držića svečano je obilježeno 90 godina rada Gimnazije Dubrovnik. Prigodnoj svečanosti prisustvovala su i mnoga poznata dubrovačka lica, većinom politička, a neka od njih su upravo svoje srednjoškolske dane proveli kao gimnazijalci te iste Gimnazije. Sve se mijenja, ali Gimnazija ostaje ista, kako izvanka tako većinom i iznutra, no mijenjaju se učenici, profesori, ali i obrazovni program. Također vrijedno je spomenuti da upravo Gimnazija Dubrovnik svoju zgradu daje na služenje i Osnovnoj školi Marina Getaldića od 5. do 8. razreda.

-Pet godina sam provela u razredu kao nastavnica, a da ne spominjem svoje učeničke dane u Gimnaziji, a nakon toga i petogodišnji ravnateljski mandat. S ponosom uvijek ističem da je to bilo najbolje razdoblje u mom životu bez obzira što sad radim i što ću raditi, ali ipak obilježeno kreativnošću i vedrinom mladih ljudi-kazala je Sanja Putica, saborska zastupnica i bivša ravnateljica Gimnazije te dodala: 

-Općenito poučavanje ne smatram zanimanjem nego životnim pozivom koje uvijek treba biti obilježeno altruizmom-kazala je.

O tome koliko se razlikuje Gimnazija od vremena kad je krenuo raditi u njoj do današnjeg dana profesor Engleskog jezika i filozofije Igor Miošić kazao je kako je Gimnazija zapravo ista kao i prije.

 -Zgrada je ista, većina kolega također, neki kolege što su bili učenici sad su mi kolege, a učenici su uvijek isti, nema neke velike razlike-kazao je te nastavio: 

-Mislim da nije došlo do promjene u samim učenicima, već da je došlo do promjene u odnosu profesora i učenika. Danas radimo u puno otvorenijoj i opuštenijoj atmosferi nego prije 20 godina kad sam ja počeo raditi, dakle ne postoji taj nekakav jaz između profesora i učenika. Ne radi se tu o manjku poštovanja nego o ležernijem pristupu-zaključio je. 

-Obilježavamo 90 godina postojanja Gimnazije na Pločama, dugih 90 godina. Ovom prigodom izašla je i monografija. Što se tiče neke promjene kad sam ja počela raditi i sada najveća promjena je tehnologija. Upravo ona je najveću ulogu odigrala što se tiče učenika i održavanja nastave-kazala je sadašnja ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Katarina Tolja. 

Jedino što bi političari koji su završili tu školu mogli učiniti za svoju Gimnaziju koju toliko veličaju jest da se uredi njena sportska dvorana i igralište poviše dvorane koje već godinama zjapi u jako lošem stanju.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *