(FOTO) SVAROG 2017. Prezentiran projekt za stožerne vatrogasne vježbe pri gašenju šumskih požara

305

U hotelu Park prezentiran je službeni početak stožerne vatrogasne vježbe na temu velikih šumskih požara SVAROG 2017. 

-SVAROG je projekt EU koji je financiran od strane mehanizma Unije za civilnu zaštitu. U njemu sudjeluje Državna uprava za zaštitu i spašavanje koja je koordinator te kolege iz Makedonije, Francuske, Crne Gore. U Dubrovniku trebamo izvježbati krunu samog projekta, a to je Stožerna vježba koja će se održati nakon tri radionice te kampanja za podizanje svjesti o zaštiti šuma od požara i tu će se zapravo izvježbati sve ono što smo radili kroz projekt- kazala je Marijana Berket, voditeljica tima za logistiku u EU projektu SVAROG te je dodala:

-Riječ je o vježbanju i primanju međunarodne pomoći. Kad neka država koja je članica mehanizma nije u stanju sama se boriti s nekom katastrofom, onda ona od mehanizma može zatražiti potrebnu pomoć. U ovom slučaju dolaze simulirano timovi iz Austrije, Francuske i Makedonije i vježbat će se procedure upravljanja međusobne koordinacije i gašenje požara-kazala je.

-Vježba SVAROG 2017 je zapravo jedna vježba u kojoj se uvježbavaju procedure prilaska granice kako bi što bolje, efikasnije i optimalnije koordiniralo s takvim timovima-kazao je Mladen Vinković, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *