(FOTOGALERIJA) Večera od Kandelore: Brojni poznati iz društvenog i javnog života

150

Večera od Kandelore već tradicionalno upriličena je večeras u tvrđavi Revelin.

– Uz sve goste Grada koje sam danas pozdravio, dozvolite da mi da večeras pozdravim i župana Sisačko-moslovačke županije Iva Džinića i predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika saborskog zastupnika Silvana Hrelju, koji su se također pridružili – rekao je na samom početku gradonačelnik Mato Franković prenoseći i pozdrave predsjednika Sabora Gorana Jandrokovića, ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, ali i pozdrave splitskog gradonačelnika Andra Krstulovića Opare ispričavši ga zbog bolesti.

Gradonačelnik je pozdravio i dobitnike priznanja Grada Dubrovnika i festanjule, zahvalio se i svojim suradnicima izrazivši nadu da će dajući sve od sebe stvarati bolji grad. 

– Želim vam svima najljepšu dobrodošlicu uz želju da u zajedništvu i tradiconalna jela naših starih ugodno provedemo ovu blagdansku večer. Kako bismo uistinu bili razboriti u planiranju budućnosti trebamo svaku dobronamjernu sugestiju i konstruktivnu pomoć, ali i prstohvat nebeske providnosti. Sreća Dubrovčana što je njihov zaštitnik sveti Vlaho koji stoljećima čuva ovaj grad od svih nedaća i prijetnji te nas prati i štiti, a Dubrovčani štuju svoga Parca ove godine po 1046 put. Uz pozdrav ‘Živio sveti Vlaho’ nazdravljam vam Festu i čestitam Dan Grada Dubrovnika – nazdravio je gradonačelnik.

Na Večeri su prisustvovali brojni uglednici iz svih sfera javnog i društvenog života, na meniju su se našla tradicionalna dubrovačka jela, a klapa Iskon uveličala je glazbom cijeli događaj.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *