FRANKOVIĆ NAKON SASTANKA S PREDSJEDNICOM: ‘Zamolili smo je arbitriranju postupka ‘Excelsa nekretnina’

294

U popodnevnim satima, u uredu Grada Dubrovnika, gradonačelnik Franković održao je sastanak s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović. 

-Upoznali smo predsjednicu sa svim problemima koji muče Grad Dubrovnik te programom ‘Respect the city’ u kojem želimo uvesti broj istovremenih dolazak gostiju s kružnih putovanja to jest smanjiti ga, a druga najvažnija stvar za nas je problem s Croatiom Airlines. Činjenica je da su trećerazredni putnici u Croatie Airlines, naši građani su gotovo pa u nemogućnosti kupiti povoljne aviokarte stoga smo tražili pomoć od predsjednice po tom pitanju. Nadalje, pitanje je i Hrvatska pošta te činjenica da pošta iz Lapada putuje čak 14 dana da bi stigla do Mokošice-kazao je gradonačelnik Mato Franković te nastavio:

-Također, ono goruće pitanje jest tvrtka ‘Excelsa nekretnine’, tvrtka koja posluje na području Republike Hrvatske suprotno njenim zakonima dok joj se istovremeno omogućava obavljanje gospodarske djelatnosti što je za nas iz Grada nedopustivo te smo iz tih razloga zamolili predsjednicu arbitriranju navedenog postupka, kako bi konačno navedena tvrtka počela plačati Dubrovniku i njegovim građanima-kazao je.

Na novinarsko pitanje, možemo li očekivati poboljšanje odnosa na liniji Dubrovnik-Pantovčak u odnosu na prošlu administraciju na što je Franković odgovorio:

-Iznimno uvažavamo predsjednicu Republike i vjerujem da ona razumije probleme ovog Grada. Ovo joj nije prvi posjet Dubrovniku i uvjereni smo da će predsjednica zagovarati sve ove interese koji nisu osobni moji interesi kao gradonačelnika, već interesi svih građana grada Dubrovnika bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali-zaključio je. 

Također Franković je kazao kako je predsjednica Grabar-Kitarović obećala pomoći u razrješavanju problema koje tište ovaj grad i njegove građane.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *