GRADONAČELNIK I ŽUPAN NA VAŽNOM SASTANKU! Razgovaralo se o ​realizaciji projekta ‘Hotel Belvedere Dubrovnik’

155

U Palači Ranjina  na inicijativu Ministarstva mora, prometa i infastrukture, održan je radni sastanak na temu utvrđivanja granice pomorskog dobra u cilju realizacije investicijskog projekta „Hotel Belvedere Dubrovnik“.

Na sastanku su bili župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima, predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na čelu s državnom tajnicom Majom Markovčić Kostelac, predstavnici Županijskog državnog odvjetništva i predstavnik investitora i projektant.

Kako je istaknula državna tajnica Maja Markovčić Kostelac, preduvjet za realizaciju ovog projekta je utvrđivanje granice pomorskog dobra, pitanje za rješenje kojeg je postupak pokrenut još 1997. godine, ali nije do danas dovršen. Razlog sazivanju ovog sastanka je želja za usuglašavanjem stajališta svih nadležnih tijela, kako bi se moglo započeti s realizacijom projekta, rekla je državna tajnica.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je da Županija podupire investicije i želi nova ulaganja. „Takvi projekti proširuju ponudu i popravljaju standard. Ali, oni moraju biti uredni, u skladu s našim Prostornim planom i svim zakonima te otvoreni svim građanima“, rekao je Župan te dodao da je Hotel Belvedere dobra investicija oko koje svi moraju biti suglasni i da je uvjeren kako će se zajednički pronaći rješenje.“

I gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković iskazao je interes za rješavanjem ovog problema, kazavši kako je u tom cilju i Gradsko vijeće donijelo izmjene DPU-a. No, gradonačelnik Franković je naglasio kako to ne smije biti zatvoreni kompleks, nego otvoren svim građanima Dubrovnika.

Svi sudionici sastanka složili su se oko toga da se oko ovog važnog i velikog projekta mora postići suglasje te je dogovoreno da se zajednički nastavi s aktivnostima na rješavanju ovog pitanja te da se, kada se iznađu načini rješavanja, ponovno održi sastanak svih dionika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *