Gradonačelnik sa suradnicima obišao žurne službe Grada Dubrovnika (FOTO)

520

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u društvu zamjenica Jelke Tepšić i Orlande Tokić i ostalih suradnika obišao je danas prostore dubrovačkih žurnih službi te im uručio blagdanske poklone.

Tako su posjetili Hitnu pomoć na Medarevu, Opću bolnicu Dubrovnik, Centar 112, Plov put, Gorsku službu spašavanja, Crveni križ, Policijsku postaju Dubrovnik, Prometnu policiju, JVP Dubrovački vatrogasci.

Gradonačelnik je ovom prilikom objasnio kako je cilj da se sve žurne službe dignu na visoki nivo spremnosti kako bi mogle odgovoriti izazovima novih vremena i svih otežanih situacija.

– Dok mi budemo čekali Novu 2018. oni će brinuti o našoj sigurnsti i zdravlju. Radili su to dugi niz godina, radit će i u budućnosti i upravo zbog toga je važno da u ime Grada Dubrovnika obiđemo sve djelatnike žurnih službi i zahvalimo im na njihovom predanom radu. Zbog toga je bilo iznimno nužno nabaviti komunikacijski uređaj koji će objedniti sve žurne službe, jer se to pokazalo kao jedna od najvećih manjkavosti službi u Hrvatskoj tijekom 2017. za vrijeme velikih požara diljem Dalmacije. Očekujemo punu implementaciju sustava za komuniciranje 15. siječnja kako bi sve službe Grada Dubrovnika i komunalna društva mogli komunicirati zajedno na objedinjenom kanalu – rekao je Franković.

Tko je sve dočekao gradonačelnika i suradnike pogledajte u fotogaleriji.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *