GRADSKO VIJEĆE! Gradonačelnik: Proslijedio sam izvješće revizije o Sanitatu odvjetništvu i Ministarstvu!

175

Peta sjednica gradskog vijeća započela je u 16 sati vijećničkim pitanjima. Zbog gradonačelnikovih problema s glasnicama, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica vijećnike je zamolio da odgovore traže u pisanom obliku ili će umjesto gradonačelnika odgovarati njegove zamjenice. Također, iako su materijale o reviziji Sanitata dobili na klupe, vijećnici o njemu danas nisu raspravljali.

Ljubomir Nikolić (Srđ je Grad) odmah na početku osvrnuo se na projekt Golfa na Srđu.

– Država je dovedena u situaciju da je se tuži zbog neispunjavanja obveza. Molit ću GV da ovu sramotu koje je GV 2013. godine dovelo ispravi i konačno uzme u razmatranje raskid Ugovora s Razvojem golf.

VIJEĆNIČKA PITANJA

Pero Milković pitao je za POS-ove stanove u Solitudu.

Orlanda Tokić odgovorila mu je kako je to POS na dubrovački način.

– Bit će najam na 10 godina s mogućnošću otkupa. Sami stanovi imat će puno manju cijenu od tržišne. Sama lista krenut će u momentu kad budu imovinsko pravni odnosi riješeni i kad se napravi idejno rješenje. Nadam se kako će to biti tijekom iduće godine – kazala je Tokić.

Dolores Lujić također se osvrnula na temu Razvoj Golfa.

– Pune dvije godine točka o raskidanju ugovora za Razvoj golf nije došla na red. Zašto se to izbjegava? Drugo pitanje odnosi se na uređenje dječjih igrališta u Gradu.

Mato Franković je rekao kako je golf od iznimne važnosti za Grad, ali građani su na prvom mjestu.

– Ukoliko se utvrdi da Grad Dubrovnik može raskinuti ugovor i da samim tim ne nastaje šteta to ćemo napraviti. Ukoliko bude suprotno to nećemo napraviti – bio je jasan i kratak Franković.

Jelka Tepšić je kazala kako je namjera uključiti igrališta u redovno održavanje i osigurati kontrolu situacije na igralištima kako ne bi došlo do uništavanja sprava i opreme.

Željko Raguž pitao je što je s novim trajektnim pristajalištem u Brsečinama te predložio u ime DUSTRA-e nabavu tableta vijećnicima kako bi omogućili elektronsko glasovanje.

Terezinu Orlić zanimalo je u kojoj fazi je popločavanje.

Tokić je istaknula kako su konzervatorske smjernice  već napravljene.

– Dobili smo dokumentaciju koja je preduvjet za izradu projektnog zadatka. Cilj je riješiti i oborinsku odvodnju, vjerujem kako će se preduvjeti stvoriti tijekom 2018. godine – odgovorila je Tokić.

Mladena Gojuna zanimalo je hoće li Grad  sudjelovati u uređenju mula Barunova i postoji li u planovima Grada? 

Zamjenica Tokić mu je odgovorila kako je to nadležnost Županije, ali da će u ovom projektu  rado sudjelovati.

Gordan Špero iz HDZ-a osvrnuo se na problem kanalizacije u Gradu te pitao što će učiniti da se ne dogodi potpuni kolaps.

Tokić je odgovorila kako je to hitan projekt u koji kreću čim završi Zimski festival,Tokić je odgovorila kako je to hitan projekt u koji kreću čim završi Zimski festival.

– Projektno rješenje je napravljeno. U pojedine otvore na Stradunu ući će ljudi i sonde na pet pozicija, uz nadzor konzervatora. Poslije čišćenja dolazi sanacija pa će se na dno postaviti keramičke pločice. Sam postupak traje do pola godine.

 Ljubomira Nikolića zanimalo je rješenje prometa u mirovanju u naselju Zlatni potok. Osim toga postavio je pitanje zašto na ključnim prometnim čvorištima nije bilo prometnih redarstvenika.

Orlanda Tokić odgovorila je kako problem nastaje na pješačkom prijelazu na Pilama.

– Dugoročno moramo pojačavati prometno redarstvo i to je jedino pravo rješenje. Što se tiče Zlatnog potoka dio prometne dokumentacije je napravljen. Što se tiče samih građana koji imaju svoje inicijative bez problema ću ih primiti. Dapače. Što se same garaže tiče u GUP-u Grada ima jedna parcela u Zlatnom potoku ali u privatnom je vlasništvu. Stranac je vlasnik i prodaje po vrlo visokoj cijeni.

Ivo Lučić iz HDZ-a osvrnuo se na malverzacije Vodovoda te pita što se dogodilo s vodoopskrbom Gornjih sela.

– Svi znamo problem Gornjih sela, već smo penalizirani od strane Hrvatskih voda. Što se tiče Vodovoda mislim kako je na zadnjim sjednicama sve rečeno. Penalizirani smo za Palatu, Gornja sela dok dio Lozica Vrbica i Mokošica mora se realizirati do kraja godine. Radovi započinju sutra i trajat će do kraja godine.

Marija Bekića zanimalo je što je poduzeo Grad Dubrovnik i osobno gradonačelnik nakon dobivanja revizorskog izvješća Sanitata.

– Po meni se ne bi trebalo zadržati samo na izvješću – bio je jasan Bekić.

Gradonačelnik je kazao kako je vidio da se bivši direktor Sanitata Kunica oglasio i iskazao zadovoljstvo revizijom.

– Kao  gradonačelnik sam dobio informaciju da navedene rezultate moram prijaviti što sam i napravio, proslijedio sam Izvješće o Sanitatu  Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku i Ministarstvu financija.

Miho Obradović pitao je gradonačelnika jesu li zaposleni novi vozači u Libertasu, Čistoći. Kazao je kako raspolažu informacijom da je riječ o nekih 40 ljudi.Miho Obradović pitao je gradonačelnika jesu li zaposleni novi vozači u Libertasu, Čistoći. Kazao je kako raspolažu informacijom da je riječ o nekih 40 ljudi.

Franković je kazao kako su zaposlili petnaestak ljudi  i to tamo gdje su trebali, transparetno i po potrebama.

– U Libertasu se zaposlilo nekoliko ljudi  na određeno vrijeme jer smo tamo pronašli brojne malverzacije. Nećemo zaposliti 13 stručnjaka kako je to bilo s DURA-om i prošlom vlasti, toliko stručnjaka nam na treba – kazao je Franković.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *