Grmoja optužuje Šeksa da je znao za nepravilnosti u Agrokoru

536

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja na konferenciji za novinare u Saboru iznio je dokument Ministarstva financija iz 1991. kojim želi dokazati da je Vladimir Šeks za nepravilnosti u Agrokoru znao još prije 26 godina.

Danas je izišao s tom dokumentacijom kako bi dao na važnosti saborskom Istražnom povjerenstvu za Agrokor. Izrazio je sumnju da će se pojaviti Ante Todorić, zanimljiv će mu biti svjedok Stjepan Mesić, piše dalmacijaplus.hr

Grmoja je na konferenciji predočio izvješće Financijske policije koja je u Agrokoru provela izvide 1993. Tada su utvrdili da je Agrokor d.d. temeljem odluke kreditnog odjela Zagrebačke banke sklopio s tom bankom ugovore o tri kredita – 240 milijuna hrvatskih dinara 1991. godine, 644 milijuna hrvatskih dinara 1991. i 380 milijuna dinara. Ukupno 1,26 milijardi hrvatskih dinara.

Iz dokumenta je razvidno da je Agrokoru iznos kredita od 240 milijuna hrvatskih dinara isplaćen 10. listopada 1991., četiri dana prije nego što je kreditni odbor banke uopće i raspravljao o odobravanju isplate tih sredstava. Grmoja tvrdi da je HNB za to znao.

To izvješće financijska policija predala je tadašnjem potpredsjedniku Vlade za unutarnje poslove Vladimiru Šeksu, rekao je Grmoja.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *