FUTURA DUBROVNIK: Počela 4. Liga programiranja u Pythonu za osnovne škole

516

U subotu 04. studenog u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku u organizaciji Informatičkog kluba Futura održana je prva radionica iz četvrtog ciklusa Lige programiranja za osnovne škole. Učenici osnovnih škola Cavtat, Gruda, Ivan Gundulić, Lapad, Marin Držić, Marin Getaldić, Mokošica i Župa Dubrovačka upoznali su se s programskim jezikom Scratch. Kroz cijelu školsku godinu izmjenjivat će se radionice i kola Lige, tako da će se na kraju i ove Lige programiranja proglasiti i nagraditi najbolji programeri među učenicima osnovnih škola u dvije kategorije: učenici 5./6. razreda i učenici 7./8. razreda.

S prvom radionice četvrte Lige programiranja uključili smo se i u obilježavanje Europskog tjedna programiranja 2017. U Hrvatskoj je održano 238 događanja u sklopu Europskog tjedna programiranja, te se Hrvatska nalazi na 5 mjestu u Europi po broju događanja prema broju stanovništva.

Liga programiranja Pythonu se nastavlja za dvije subote (18.11.2017.), kada je na rasporedu prvo kolo 4. Lige programiranja za osnovne škole.

Informatički klub Futura projekt realizira u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *