Hoteli Maestral na čelu s Mihom Balijom ostvarili rekordan rezultat u zadnjih deset godina

486

Hoteli Maestral u prvom polugodištu 2017. poslovali su s gubitkom od 4,95 milijuna kuna, što je za četiri posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, ostvarivši pritom 60.336 noćenja, najviše u posljednjih 10 godina.

Kako se navodi u financijskom izvješću te dubrovačke turističke kompanije, u 90 dana rada ostvareno je ukupno 60.336 noćenja, što je 17 posto više nego 2016. godine i ujedno rekordan rezultat u zadnjih deset godina.Prosječna stopa popunjenosti  iznosi 38 posto i veća je za 18 posto nego u istom lanjskom razdoblju. Istodobno, prosječna cijena smještaja (ADR) je 333 kune, što je porast od dva posto u odnosu na 2016. godinu, javlja seebiz.

U tom razdoblju ostvaren je rast poslovnih prihoda za 13 posto, na 16,5 milijuna kuna.Neto pansionski prihodi porasli su pritom za 11 posto, a izvanpansionski za 15 posto, čime je i taj segment poslovanja dosegnuo rekordne rezultate i premašio sva očekivanja, kaže se u izvješću Uprave.

Porast poslovnih rashoda od devet posto, na 21,52 milijuna kuna, posljedica je porasta obujma poslovanja i intenzivnih ulaganja u hotele u pripremi nove turističke sezone.Ulagalo se prema planu s fokusom na uređenje smještajnih kapaciteta i zadržavanja postojeće kategorije hotela u što je uloženo 2,9 milijuna kuna, kaže se u popratnom priopćenju.

Dodatnih 1,2 milijuna kuna uloženo je u zamjenu tehnološki zastarjelih energetskih sustava hotela, a 1,1 milijun kuna u nabavu nove opreme i sitnog inventara hotela.

Krajem lipnja Hoteli Maestral zapošljavali su 171 djelatnika, od čega 120 na neodređeno, a 51 na određeno vrijeme.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *