HRVATSKA POŠTA: Mi ne otvaramo sortirnicu u Dubrovniku koju smo prošle godine zatvorili!

533

Iz gradske uprave jučer je stigla informacija kako pošta s područja Grada Dubrovnika više neće putovati u Split na razvrstavanje. Zanimalo nas je nosi li ovakva vijest sa sobom i tračak nade o ponovnom otvaranju sortirnice u Dubrovniku. Iz Hrvatske pošte imaju spreman odgovor.

 – Sortirnica u Dubrovniku je zatvorena prošle godine te se optimalno obavljaju procesi sortiranja i dostave. Dapače, zatvorili smo četiri sortirnice na području Republike Hrvatske te investiramo u novi sortirni centar s čijom smo izgradnjom započeli ove godine. Cilj je procese sortiranja maksimalno centralizirati i ubrzati, na način kako to rade i ostali europski poštanski operatori. Bit je u tome da se pošiljke odmah u poštanskom uredu usmjeravaju dalje za dostavu, a tako je bilo predviđeno i prošle godine. Sad se to samo proširilo i pojačala se kontrola da tako i ide. Dakle, razlike nema, sortirnica se ne otvara, a pazi se dodatno da se sve što je moguće odmah unutar područja dostavi. – odgovorili su iz odjela Korporativnih komunikacija Hrvatske pošte napomenuvši kako se zemljište novog sortirnog centra nalazi na ulazu u Veliku Goricu.

 To u biti znači kako je Hrvatska pošta napravila samo reorganizaciju unutar Grada Dubrovnika. Gradonačelnik Mato Franković koji se krajem lipnja sastao s dvojicom izvršnih direktora Hrvatske pošte baš na ovu tematiku, ističe kako će sva ona pošta koja se odnosi na kolanje unutar zone Grada Dubrovnika, odnosno koja obuhvaća poštanski broj 20 000 Dubrovnik, Mokošicu i Zaton, u budućnosti biti sortirana u Gradu Dubrovniku, dok će ostatak, kao što je to bilo i do sada, odlaziti na sortiranje u Split.

– Uskoro ćemo znati jasne efekte te nove reorganizacije Hrvatske pošte. Dakle, nama je bilo važno da pošta unutar Grada Dubrovnika komunicira jedan dan, a ne, primjerice sedam dana od Lapada do Mokošice ili od Lapada do Zatona. Što se tiče pošte koja ide prema drugim destinacijama ona će se sortirati u Splitu, osim ako se efekti te usluge ne pokažu lošima, a to ćemo znati u vrlo skoro vrijeme – pojasnio je Franković, dodavši kako onda eventualno postoji mogućnost da se vrati sortirnica u Dubrovnik.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *