IVANA MARIJA VIDOVIĆ: Ushićena sam što mogu najaviti 15. festival Epidaurus u Cavtatu!

321

Ushićena sam da mogu najavit 15. festival Epidaurus u Cavtatu!, kazala je koncertna pijanistica i umjetnička direktorica Epidaurus festivala Ivana Marija Vidović.
-To je mali jubilej, a za nas toliko velik i znatan. Toliko je truda, entuzijazma i rada za nama. Ponajviše pregršt predivnih projekata koji su nam doveli većinu vodećih imena iz skoro svih grana umjetnosti u naš čarobni Cavtat. Pored domaćih, zavidan je broj inozemnih umjetnika koji je u proteklih 15 godina sa svojim talentom i umijećem pohodio Cavtat i naš festival. Hvala svima koji su do sada nastupili u sklopu Epidaurus festivala, hvala svim mojim suradnicima bez kojih bi sve moje ideje i želje bile teško ostvarljive. U ova teška doba, kad se u sektoru kulture osjećamo usamljeni i često napušteni, hvala hvalevrijednim potporama i sponzorima koji i dalje čvrsto stoje uz nas i koji su krenuli s nama i na ovogodišnju petnaestu plovidbu.

Festival će u predivnom ambijentu predvorja cavtatskog Kneževa dvora otvoriti sjajna glumica Ksenija Prohaska, prvakinja splitskog HNK sa svojom vrhunskom interpretacijom Marlene Dietrich. Prohaska je Cavtat već očarala pred dvije godine s ulogom Clare Schumann. Uz nju nastupit će darovita Danira Ipavec na harmonici i klaviru.

Plesni studio iz Dubrovnika dovodi nam u Cavtat balerine i ples s krasnim koreografijama…s posvetom Olgi Solovjevoj na novootvorenoj pozornici Ljetnog kina u Cavtatu. Ovogodišnji mladi talenti Epidaurusa predstavit će nam studentice Glazbene akademije u Splitu i to Mariju Kristinu Tomić kao sopranisticu i Anu Kačić Barišić na violini uz uvijek vještu, nepogrešivu pratnju Konavoke Nene Ćorak.

A za kraj?

Za kraj imamo jednu od najvećih hrvatskih pjevačica svih vremena, istinsku divu Radojku Šverko koja je svoje impresivne uspjehe ovoljetne turneje odlučila okrunit baš u zagrljaju rujanskog Cavtata sa svojim vrhunskim glazbenicima uz proslavu 50.godišnjice svoje pobjede na Splitskom festivalu s neodoljivom pjesmom Kud plovi ovaj brod.
Dođite u Cavtat da zajedno “viramo ankoru” našeg broda kako bi zaplovio na moru ljubavi na svoju petnaestu plovidbu.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *