IZ PERA DUBROVAČKIH AUTORICA STIŽE NOVA KNJIGA – ‘VODIČ ZA SRETAN BRAK’

454
Niti godinu dana od objave megapoluranog ‘Vodiča kroz razvod braka’, koji je popularnošću probio nacionalne okvire i postao prvi slovenski, čak i prvi britanski psihološko-pravni priručnik na ovu škakljivu temu, Ivana Mijić Vulinović i Karmen Kmetović Prkačin završile su novu knjigu. Riječ je, otkrivaju nam, o također prvom hrvatskom psihološko-pravnom priručniku ‘Vodiču za sretan brak’ koji bi, u izdanju jedne od najuglednijih nacionalnih izdavačkih kuća Naklade Ljevak, svjetlo dana trebao ugledati krajem ožujka. Što ih je motiviralo na pisanje ovog uratka, na koji bi nas to način isti trebao dovesti do sretnog braka i koji su im planovi za dalje – pitali smo naše autorice.
– Nasuprot brakovima koji završavaju razvodom stoje sretni brakovi. Ili pak oni barem djelomično sretni na kojima se može raditi sa svrhom da postanu još sretniji. Kao i oni nesretni koje ‘drži’ ljubav, ali ih kvare narumijevanja, nesporazumi, zamjeranja, konflikti…. Isto vrijedi i za veze. S obzirom da smatramo da su upravo partnerski odnosi najvažniji odnosi u našim životima jer uvelike određuju našu svakodnevicu i baš o njihovoj kvaliteti zavisi naša razina zadovoljstva životom uopće potrudile smo se, kombinacijom stručne i iskustvene dimenzije, napisati knjigu za koju vjerujemo da može biti od pomoći u izgradnji zaista kvalitetnog, ispunjavajućeg partnerskog odnosa. S naglaskom koji kao mantru ‘vrtimo’ kroz cijelu knjigu da je suština rada na odnosu zapravo rad na sebi – kazuju nam Ivana i Karmen.
S ovim su, kako kažu, stavile točku na ‘i’ temi partnerskih odnosa, ali to nipošto ne znači da je tu njihovoj spisateljskoj suradnji kraj.
– Dapače, tek smo se što bi rekli zalaufale. Obožavamo tu spontanost i radost kojima nas ova naša zajednička avantura obogaćuje. Ideja imamo jako puno i naravno namjeravamo ih realizirati, odnosno pretočiti na papir, odnosno korice budućih knjiga. Ali, polako, sve u svoje vrijeme. A iz suradnje na pisanju razvilo se još zajedničkih ideja i projekata, ali i tome kada dođe vrijeme – govore nam autorice.
Mi jedva čekamo pročitati kako se ‘obračunati’ sa čangrizavim svekrvama, kako ‘razbiti’ monotoniju u braku, krevetu… Što nam je činiti kada sumnjamo da nas on/ona varaju i da li je preljub nešto što se treba ili pak nipošto ne smije oprostiti…. I još puno ‘škakljivih’ pitanja na koja ova knjiga daje odgovore ili nas barem, prema riječima autorica, usmjerava kako do njih doći. 
 
 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *