Javna tribina uz Svjetski dan Alzhaimerove bolesti

435

Povodom obilježavanja Svjetskog dana Alzhaimerove bolesti u utorak, 26. rujna s početkom u 10 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku održat će se javna tribina u organizaciji Dubrovačke udruge skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija (DUSAB) i Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije.

Na tribini će govoriti voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije mr.sc. Kristina Rožić, predsjednik Udruge DUSAB Pero Kalinić, neurolog doc. dr. sc. Denis Čerimagić, viša stručna savjetnica u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Dubrovačko-neretvanske županije Vesna Barbarović, predsjednik savjetodavnog odbora Udruge DUSAB don Jerko Ban, skrbnik i član Udruge Miroslav Kasač te dopredsjednica Udruge i voditeljica DUSAB Kluba Beba Pažin. 

Uz kratko predstavljanje Udruge DUSAB i njezine suradnje s Obiteljskim savjetovalištem i drugim institucijama, na tribini će biti govora o samoj bolesti kako bi se u društvu skidala stigma prema osobama koje su od nje oboljeli i njihovim obiteljima, poteškoćama s kojima se susreću obitelji s takvom vrstom bolesnika, dat će se socijalna slika županije s posebnim osvrtom na potrebe dnevnog boravka osoba s početnom fazom demencije, a bit će premijerno prikazan kratki dokumentarni film don Jerka Bana „Jedan dan u kući bolesnika“. 

Svi koji žele mogu slobodno doći na tribinu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *