Jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg izdanja Festivala Orsula dolazi u Dubrovnik!

335

Keziah Jones, poznat je po svom karakterističnom stilu tkz. “blufunku’’. mješavini bluesa, funka i soula koji je ustvari mješavina rodne Afrike, Londona i Pariza.

 Za Keziaha kažu da je previše funky, a to je upravo ono što nam garantira odličan provod. Kao svoje uzore ističe Fela Kutija, Miles Davisa i Jimi Hendrixa. Na Orsulu dolazi u pratnji novog benda, a svojom neobičnom tehnikom sviranja, pjevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr.”Lose all time, love your mind, free your soul!” riječi su njegove pjesme “Free Your Soul”.

Kroz svoju glazbu želi predstaviti suvremenost post- kolonijalne Afrike te povezati glazbu sjeverne i južne polutke.Keziah je i borac za ljudska prava, a njegova glazba dokaz je kako je afrička kultura stvarnost te je daleko od slika kako je vidi zapadni svijet.

Predgrupa su Igor Vince & His Drum, Brass And KeysAtraktivna mješavina afrobita, soula, latino i rege muzike. U svom izrazu bend kombinira strastvene ritmove cijelog svijeta, a ta kombinacija dovodi slušaoca do spontane potrebe za pokretom i plesom. Igor Vins je studirao glazbu u Senegalu, Beninu, Nigeriji, Etiopiji, Kubi, Francuskoj i Njemačkoj .

Kao talentirani perkusionista i multiinstrumentalista nastupao je i išao na turneje s nekima od najvećih imena svjetske glazbe danas, kao što su: Femi Kuti, Keziah Jones, Cheick Tidiane Seck, Fatoumata Diawara, Dean Bowman i Cheikh Lo. Ulaznice, za Keziah Jones stoji 220 kuna. A ista cijena bit će na ulazu, na Orsuli, od 20 sati na dan koncerta.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *