JEDNOGLASNO PRIHVAĆENA odluka o dodjeli potpora za zapošljavanje pripravnika

101

Peta točka dnevnog reda na 6. sjednici GV Prijedlog odluke o dodijeli potpora za zapošljavanje pripravnika jednoglasno je prihvaćena.

Dolores Lujić podržala je mjeru no smatra kako je odluka pogrešno napisana. Pročelnik Marko Miljanić odgovorio joj je kako odluka definira način tripartitnog ugovora. 

– Mi ovdje imamo trojni ugovor kojim su regulirani odnosi primatelja i davatelja usluge – kazao je Miljanić.

Ljubo Nikolić je kazao kako će odluku podržati iako su imali prije prijedlog da se odluka napravi da bude selektivna.

– Kad bi to bude usklađeno sa strategijom Grada mogli bi selektirati koja zanimanja ćete poticati. Moja osnovna zamjerka je u ovom dijelu da ne budu jednaki uvjeti za sva zanimanja.

Miho Obradović osvrnuo se kratko kako je mjera dobra. Pitao je primjerice ako ima 100 pripravnika koliko ih zapravo ostane na poslu.

Marko Potrebica je izrazio zadovoljstvo što je ovakva mjera došla na dnevni red.

– To pokazuje socijalnu komponentu mjere i drago mi je da se podupire. Ono što je kolegica Lujić u svom prijedlogu rekla ima smisla. Može se dogoditi da poslodavac ne svojom krivnjom primajući osobu koja je neodgovorna sebe mora pravdat. S obzirom da šteta koja može nastati prekidom radnog odnosa ne može biti ako niste isplatili – komentirao je Potrebica dodavši kako pretpostavlja da se ovaj Pravilnik prepisivao iz godine u godinu.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako je odluka po njemu korektna, ali uvijek može biti bolja. Zahvalio se vijećnici Lujić koja ima dugogodišnje iskustvo u radnom pravu na ukazanoj grešci.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *