JOŠ SE STIGNETE KUPATI: Stabilno i sunčano vrijeme nastavlja se i idući tjedan

200

Dok je u Hrvatskoj neobična samo iznadprosječna toplina, a mnogima nezgodna samo magla koje je jučer bilo ne samo ponegdje na kopnu, nego i na moru i nekim otocima, i koje će biti i sljedećih dana, zapadu kontinenta približava se mnogo opasnija i u Europi rijetka pojava. Uragan Ofelija sljedećih će dana narušiti idiličnu vedrinu koja je u subotu vladala Starim kontinentom jer će se s područja Azora premještati prema Velikoj Britaniji.

U nedjelju će u istočnoj Hrvatskoj biti sunčano, ali ponegdje tek nakon magle, koje će pogotovo biti u Posavini. Vjetar slab, a jutro razmjerno svježe s temperaturom oko 7 °C. Najviša dnevna temperatura između 21 i 23 °C.
U središnjoj Hrvatskoj magle i niskih oblaka bit će ujutro, mjestimice i do sredine dana, a poslijepodne će biti sunčano, uz slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 9 °C, a najviša poslijepodnevna oko 22 °C, piše HRT.
U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ujutro mjestimice s maglom, osobito po kotlinama. Vjetar u gorju slab, a na moru slab, popodne ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, ujutro podno Velebita bura. Ujutro u gorju svježe, na moru razmjerno toplo, a poslijepodnevna temperatura u gorju od 19 do 23 °C, a na sjevernom Jadranu od 21 do 26 °C.

U Dalmaciji sunčano i toplo s najvišom temperaturom oko 25 °C. Ujutro će mjestimice biti kratkotrajne magle, osobito u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će biti najsvježije. Na moru će puhati slab i umjeren sjeverozapadni vjetar, ujutro duž obale i burin.

I na jugu Hrvatske sunčano i toplo, uz najvišu temperaturu oko 25 °C, te također ujutro uz slabu i umjerenu buru, zatim sjeverozapadnjak, na otvorenome moru i umjeren.
Stabilno vrijeme u unutrašnjosti se nastavlja i u većem dijelu novoga tjedna. U noći i prijepodne bit će magle, sve češće i dugotrajnije prema sredini tjedna, pa budite oprezni u prometu. U poslijepodnevnim satima će prevladavati sunčano i ugodno toplo, pravo bablje ljeto, posebice u mjestima gdje se magla najprije raziđe, piše HRT.

Stabilno, gotovo bez vjetra bit će idućih dana i na Jadranu. To će pogodovati i stvaranju za pomorski promet nezgodne mjestimične magle, pogotovo na sjevernom Jadranu tijekom utorka i srijede. A danju će biti mnogo sunca i topline, uz najvišu temperaturu između 21 i 26 °C. I jutra će biti razmjerno topla.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *