KAO DA NIJE ZIMA: Temperature će rasti, jugo jačati! Kad stiže zahlađenje?

511

Nastavlja se iznadprosječno toplo razdoblje. Štoviše, sljedećih će dana biti još toplije nego početkom godine pa će srednja temperatura zraka, a i srednja najviša i najniža dnevna, u većini Hrvatske biti blizu rekordne za početak siječnja u znanoj nam povijesti mjerenja, donosi HRT.

Uz toplinu, u kopnenom području i jugozapadnjak, te sunce i oblake, bit će i povremene kiše, u petak i u sjevernijim krajevima, zatim uglavnom u južnijima, gdje će biti i vjetrovitije, već u petak, te vjerojatno ponajviše u nedjelju i ponedjeljak. Jugo, često jako, ponegdje i vrlo jako, pa i olujno, otežavat će prometovanje obalom i osobito morem, za neka plovila ga i potpuno onemogućavati.

Sljedećih dana na Jadranu još valovitije i vjetrovitije, osobito u nedjelju i ponedjeljak.

 Temperatura će biti iznadprosječno visoka za početak siječnja, osobito tijekom noći i jutra, kada će biti samo malo niža nego danju. Podjednako toplo rano poslijepodne bit će i u većini unutrašnjosti, gdje se čak ni u noći i ujutro temperatura neće spuštati ispod prosječnih najviših vrijednosti za početak siječnja.

Pritom će u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj biti većinom suho, pa i prevladavajuće sunčano, a povremene mjestimične kiše bit će uglavnom u područjima uz Jadran, gdje će biti i vjetrovitije. Za doba godine primjereniju temperaturu imat ćemo tek potkraj sljedećega tjedna. 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *