Knjižnice započele s programom o Dori Pejačević, večeras koncert „Žene u glazbi“

534

Dubrovačke knjižnice dvodnevnim programom „Kontesa Dora knjižnici u pohode“obilježavaju 95. obljetnicu smrti Dore Pejačević. 

Program je započeo izlaganjem dr. sc. Dinka Župana koji je dubrovačkoj publici u utorak, 20. veljče u Čitaonici Narodne knjižnice Grad predstavio jednu od najistaknutijih hrvatskih skladateljica kroz prikaz njezinog dnevnika čitanja.

Program „Kontesa Dora knjižnici u pohode“ nastavlja se u srijedu, 21. veljače koncertom „Žene u glazbi“ u 20 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Nastupaju violinistica Đana Kahriman i pijanistica Ivana Jelača koje će izvesti skladbe Dore Pejačević, Clare Schumann, Marie Theresie von Paradis i Fanny Mendelssohn. Ovaj koncert dubrovačke glazbenice već su održale u Našicama i Zagrebu. Postavljena je i istoimena izložba koja tematizira javno djelovanje žena na glazbenoj sceni, a projekt „Žene u glazbi“ osmislila je Ivana Jelača.

Program „Kontesa Dora knjižnici u pohode“ realiziran je suradnjom Dubrovačke knjižnice i Sve ostalo je glazba I The Rest is Music, a uz potporu Grada Dubrovnika, pišu dubrovačke knjižnice.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *