Leko prodaje bogati hotelski portfelj u Zagrebu i Dubrovniku

276

Jedan od najdugovječnijih hrvatskih hotelijera i vlasnik HUP-a Zagreb Anđelko Leko, ekskluzivno doznaje Jutarnji list, posljednjih nekoliko mjeseci pregovara o prodaji svog kompletnog hotelskog portfelja što bi, ako se doista i ostvari, moglo biti dosad najveće zabilježeno hotelsko preuzimanje na ovom području.

Ovo nije prvi put da se nagađa o tome kako Leko prodaje svoj bogati hotelski portfelj u Zagrebu i Dubrovniku, no sve dosadašnje medijske spekulacije 85-godišnji hotelijer uspješno je demantirao.

Ipak, prema informacijama koje ima Jutarnji list, vlasnik HUP-a sada ozbiljno razmišlja svoje hotelsko carstvo prepustiti nekom dobrom ponuđaču, a stručnjaci iz biznisa procjenjuju da bi to preuzimanje, dogodi li se uistinu, moglo biti vrijedno više od 200 milijuna eura.

HUP – Zagreb d.d u svojem vlasništvu ima šest hotela u Zagrebu – Westin, Sheraton, Panorama, Jadran, Zagreb i International te tri hotela i vile u Dubrovniku od kojih je posljednji, Hotel Sheraton Dubrovnik Riviera otvoren 2015. godine kao dio investicije vrijedne više od 80 milijuna eura.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *