Mario Tevšić razriješen dužnosti: Legitimno upravljati znači zamjerati se onima koji bi nelegitimno upravljali

566

Na jučerašnjoj 7. sjednici Gradskog vijeća, ravnatelj JU Rezervata Lokrum, Mario Tevšić službeno je razriješen dužnosti, a do prekida radnog odnosa došlo je sporazumno. Sad već bivši ravnatelj Rezervata Lokrum, na svom službenom Facebook profilu objavio je status povodom toga, koji prenosimo u cijelosti.

Danas sam razriješen od strane Gradskog vijeća s pozicije ravnatelja JU Rezervat Lokrum, sporazumno. (svi zadovoljni)

Tri i pol vrlo intenzivne godine. Učenja upravljanja, leadershipa, gradnje sebe i organizacije… Gdje sam sve bio i što sam radio, svaki kvadrat otoka sam pregazio uzduž i poprijeko, životinjice i biljke, strojarnice i brodogradilišta, sindikati i inspekcije… Sve u rok službe. 

Malo je reći da nije bilo lako raditi tamo od 29. do 32. godine života. Malicija, zloća, laž, manipulacije, licemjerje i mržnja tolike da ih čak ni u svijetu politike nisam sreo ni približno toliko.U pravilu je to izgledalo kao da šetate kroz kuću strave u nekom lunaparku. U polumraku samo dolijeću neke sablje i čudovišta. Ni od kuda, ni zbog čega.To nikad ne bi bilo predavanje koje sam zainteresiran odslušati, ali kad već jesam odslušao, naučio sam da ta čudovišta možeš jedino pobijediti. Ta moćna lekcija jedna je od najvrednijih što sam ikad dobio.Ipak, ljude, mjesta i običaje koje se vezuju uz upravljanje Lokrumom lako je zavoljeti. i zavolio sam. 

Rezultatima sam vrlo zadovoljan, većinskim reakcijama baštinika Lokruma uglavnom zadovoljan i bez lažne skromnosti, znam da smo radili velike korake i da smo izgradili znatno jaču organizaciju nego što je bila prije. Kadrovski, organizacijski, tehnički, financijski Lokrum nije odavno imao tako jaku ustanovu da ga štiti i čuva. Osim nama, to treba zahvaliti i okolnostima, iako će zapravo ljubav Dubrovčana prema njemu zauvijek ostati najveći zalog njegove sretne budućnosti Iz poštovanja prema otoku, spomeničkoj i prirodnoj baštini koju on predstavlja, to razdoblje mog profesionalnog života ostat će zauvijek u posebnom sjećanju.

Jer, objektivno, nije Lokrum bilo šta, a meni je kao Dubrovčaninu povjerena ta čast i odgovornost i uvijek ću biti zahvalan na toj prilici i neizmjerno ponosan na tu crticu u CV-u. Kome sam se zamjerio, ništa osobno – legitimno upravljati znači zamijerati se onima koji bi nelegitimno upravljali.

Otoku i svima onima koji će o njemu brinuti u budućnosti želim more uspjeha i šumu sreće. A ja sam svojoj osobnosti, svojoj pameti i svojim živcima postavio neke nove ciljeve i izazove i sretno mi bilo u tome.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *