MARIN GOZZE: Natječaj za ravnatelja KMD-a nije poništen, nego se ponavlja

542

Predsjednik Kazališnog vijeća Marin Gozze objasnio je zašto se ponavlja natječaj za ravnatelja Kazališta Marina Držića. 

– Natječaj se ponavlja jer jedini kandidat koji se prijavio na natječaj nije dostavio svu dokumentaciju na vrijeme, jedan dio je došao u roku, drugi izvan roka. Kazališno vijeće ne može razmatrati ono što je došlo nakon roka, zbog toga ponovljamo natječaj. Nitko nije oštećen i nema se tko žaliti jer nismo nikoga odbacili, natječaj nije poništen nego se ponavlja – kazao je Gozze. 

Rok za sljedeći mandat je tek u 11. mjesecu ove godine. 

– Vremena ima, nije sad panika da se to treba na brzinu rješavati. Mi po Zakonu u kazalištima moramo najmanje godinu do šest mjeseci prije isteka mandata aktualnog ravnatelja raspisati natječaj.

Gozze ističe kako ne zna hoće li se dotad pojaviti neka nova prijava.

– Nema razloga i da ovaj kandidat koji je sad zakasnio s dokumentima se ponovno ne prijavi. Vijeće prvo pogleda da li kandidat zadovoljava uvjete, kako bi ponudu uopće mogli razmotriti.

Što se tiče aktualnog ravnatelja KMD-a Ante Vlahinića čija prijava nije pristigla na natječaj, Gozze je rekao kako to treba Vlahinića pitati.

Uvjeti natječaja koje kandidat za ravnatelja Kazališta mora ispuniti jesu visoka stručna sprema, stručne radne i organizacijske sposobnosti, radno iskustvo u kazalištima ili scensko-glazbenim djelatnostima od najmanje tri godine ili pet godina u drugim društvenim djelatnostima. Ravnateljski mandat traje četiri godine.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *