Marko Potrebica ekskluzivno za DUTV: Ako sve bude u redu, gradnja studentskog doma kreće do 1. travnja!

881

Studentski dom koji se ‘gradi’ već godinama, dobio je uzlaznu putanju. Prema riječima voditelja projektnog tima Marka Potrebice u tijeku je natječajni postupak koji je pri samom završetku.

-Na dnevnoj bazi primamo niz upita. To je normalna procedura u kojoj potencijalni ponuditelji pitaju da im pojasnimo određene stavke troškovnika kako bi kvalitetno mogli dati svoju ponudu. Zadnji datum otvaranja ponuda je 26.veljače. Uvijek postoji mogućnost da i par dana iza roka dođu još neka pitanja koja bitno mogu na neki način poremetit taj rok jer smo dužni kad odgovorimo jednom ponuditelju sve ostale obavijestiti, a onda im dati dovoljno vremena sukladno zakonu da mogu svoju ponudu pripremit-kazao je Potrebica u razgovoru za Dubrovačku televiziju te dodao:

-Za očekivati je da ćemo do 1.ožujka imati otvaranje, nadam se da ovaj put neće biti žalbi.

Grad Dubrovnik nikad nije bio bliže izgradnji studentskom doma koji je prijeko potreban gradu kojeg svake godine pohađa sve više studenata, ne samo iz Hrvatske već iz susjednih zemalja.

-Ako ne bude kao s Pelješkim mostom ili studentskim domom u prethodnom koraku, gradnja bi trebala početi do 1. travnja.  Neodgovorno je najaviti datume, ali ako sve bude u redu počet će se graditi do 1. travnja,  ako ne bude, čekat ćemo ljeto, nažalost – kazao je Potrebica.

Dubrovnik je grad koji živi od turizma, pa je pitanje hoće li mu radovi usred ljeta biti na štetu.

-S obzirom da se radi o javnoj investiciji, jako dinamično definiranim planovima i prema Europskoj  komisiji i SAPFU onda ćemo raditi jedanput i ljeti jer gradnja traje godinu i pol dana, ali naravno da ćemo paziti pošto se radi o javnoj investiciji. Znamo da dolazimo u urbani dio grada i sve radimo s najvećom mogućom pažnjom kako bi naši sugrađani mogli normalno i afitavati, ali  i normalno živjeti – zaključio je Potrebica.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *