Medović primila srebrne judoke JK Dubrovnik 1966

516

Povjerenica Vlade Republike Hrvatske Nada Medović i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić primili su danas kadete Judo kluba Dubrovnik 1966 – Anđelu Violić i Luku Violića.

Prijemu su u pratnji dvoje sportaša, koji su samo u zadnjih nekoliko mjeseci ostvarili impresivne rezultate, prisustvovali i glavni trener Mateo Semiz, član Uprave kluba Igor Janković kao i Anđelina i Lukina majka Silva Violić.

Naime, Anđela Violić početkom ožujka osvojila je srebro na Europskom kadetskom kupu u turskoj Antalyji u kategoriji do 70 kilograma. Do finala je ostvarila tri pobjede, a u finalu je poražena od reprezentativke Tunisa Safe Jelassi. Srebro u Turskoj bila je za Anđelu druga medalja u dva tjedna, nakon što je u španjolskom Fuengirolu osvojila broncu u istoj kategoriji, dok je njen brat Luka na istom natjecanju izborio broncu u kategoriji preko 90 kilograma.

Judoke JK Dubrovnik 1966. u veljači su nastupili i na državnom prvenstvu u Zagrebu gdje su osvojili četiri medalje; dvije srebrne i dvije brončane. Bruna Bilić i Luka Violić postali su kadetski su doprvaci Hrvatske. Bruna je bila druga u kategoriji do 52 kilograma, a Luka u kategoriji preko 90 kilograma. Patrik Prigl bio je treći u kategoriji do 73 kilograma, a isti plasman Anđela Violić ostvarila je u svojoj kategoriji.

Povjerenica Nada Medović čestitala je prisutnim mladim sportašima, ali i ostalim osvajačima medalja, te vodstvu kluba na njihovom vrijednom radu koje najbolje pokazuje kontinuitet ostvarenih rezultata. Napomenula je kako bavljenje vrhunskim sportom iziskuje mnogo odricanja pri čemu je istaknula i značajnu ulogu roditelja.

Član Uprave kluba Igor Janković Povjerenici je uručio poziv na natjecanje “European Senior Judo Cup Dubrovnik” koje se 1. i 2. travnja održava u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Zahvalio je na osiguranom financiranju športskih klubova i u uvjetima privremenog financiranja, a razgovaralo se i o planovima ulaganja u sportsku infrastrukturu u budućem razdoblju.

Povjerenica Medović sestri i bratu Violić uručila je i prigodne poklone
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *