NA TERAPIJI: U petak premijera dugo očekivane predstave

273

Tko nema problema u vezi, malih ili velikih, neka digne ruku. Uvijek postoje neke male prepirke, bilo to oko gluposti, a ponekad i oko nekih ozbiljnijih stvari. 

Upravo problematiku u vezama, redateljica Nenni Delmestre odlučila je prenijeti na kazališne daske s dubrovačkim glumcima. No, iako okvirno svi znamo o čemu se radi u predstavi čiji naziv nosi ‘Na terapiji’, strogo je zabranila glumcima da pričaju prije premijere o njoj. 

– Drago mi je da se ravnatelj odlučio ponovnoj suradnji u ovako kratkom roku što me izuzetno veseli. Imala sam priliku raditi sa ovim sjajnim ansamblom s ovim ljudima koji su dali sve od sebe, s velikim entuzijazmom i sa sjajnom dispozicijom za rad – kazala je redateljica predstave Nenni Delmestre, osvrnuvši se i na tekst.

– Riječ je o tekstu koji je u Madridu i Barceloni pokazao neviđen interes te su redovi za kartu bili ogromni. Također tekst je bio nominiran za najprestižniju španjolsku nagradu Max. 

Tekst se upravo zbog lakoće kojom autor miksa humor i neke ozbiljne dramske situacije svido Nenni. 

 – Na terapiji je priča o odnosima među bračnim parovima, tri para. Sigurna sam da će biti dosta smijeha te pokazivanja i komentara ‘Isti moj muž, ista moja žena’, ali ovaj tekst ima duboke silnice, duboke dramske momente koji su u nekim trenutcima prerasli čak u aktivizam – zaključila je Delmestre. 

Edi Jertec je jedan od dubrovačkih glumaca koji je već glumio u Nennijinim predstavama. 

-Kad smo počeli raditi ovu predstavu, bilo je otpora. No, kad radiš s Nenni, koja ti lijepo sve objasni i otvori nova vrata i poglede na svijet onda shvatiš da svaki pogled, svaki udah, svaki odnos je jako, jako bitan, jer ako nije tako, debelo smo na krivom putu – kazao je Edi Jertec, glumac KMD-a, te nastavio:

– Dogodilo se nekoliko puta da smo i pošli krivim putem, gdje je Nenni imala puno strpljenja te nas vratila na pravi kolosijek, pitajući nas osjećamo li to što ona govori, jer koliko se bavimo humorističnim stvarima, bavimo se i jako ozbiljnim. Tanka je granica – kazao je Jertec.

Premijera predstave ‘Na terapiji’ je u petak, 27. listopada s početkom u 20 sati, dok su reprizne izvedbe  29.listopada u 2.studenog u 19 sati. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *