NAJVEĆI HRVATSKI APSURD! S manje od 500 glasova ulaze u Sabor: Ovo su njihova imena

166

Da hrvatsko izborno zakonodavstvo treba korigirati, nerijetko se progovara u nacionalnoj političkoj areni, a ta se tema posebice na vidjelo izbaci u periodu nakon izbora kada građani imaju prilike svjedočiti brojkama s kojima pojedini zastupnici ulaze u Sabor postajući pritom zastupnici uza sve pripadajuće privilegije.

I nakon ovih, posljednjih parlamentarnih izbora ta se tema čini kao korisna i nužna budući da i u skorašnji saziv Sabora ulaze ljudi s trivijalnim brojem osvojenih glasova. Saborsku plaću sa svega 132 preferencijalna glasa osigurao je tako primjerice SDP-ov Nikša Vukas, treći na listi u prvoj izbornoj jedinici, u kojoj je od 14 kandidata s liste Restart koalicije njih 11 imalo više glasova od njega.

Sa svega 151 glasom u sabornicu ulazui i Milan Vrkljan iz Domovinskog pokreta koji se natjecao u drugoj izbornoj jedinici, odmah iza Miroslava Škore kao nositelja liste. Više glasova od njega imalo je deset kandidata na ovoj listi. U sedmoj izbornoj jedinici jedan od SDP-ovih kandidata bio je Zvane Brumnić koji u ovaj saziv Sabor ulazi sa 223 glasa, sa 301 glasom u Sabor će i HSLS-ov Darko Klasić koji se natjecao u prvoj izbornoj jedinici.

Sedam HDZ-ovaca koji iz te jedinice nisu ušli u Sabor imalo je više glasova od njega. Treća na listi Restart koalicije u četvrtoj izbornoj jedinici Romana Nikolić osvojila je svega 318 glasova, a u istoj ovoj jedinici 377 glasova osvojio je ministar rada HDZ-ov Marko Pavić. Samo 466 glasova u desetoj jedinici osvojila je pak Restartova Katica Glamuzina, ali unatoč tome i ova će dama ući u Sabor.

dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *