Nastup violinistice Đane Kahriman večeras u Dvoru

463

Violinistica Đana Kahriman nastupit će kao solistica u večerašnjem koncertu Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji se održava u Kneževom dvoru. Riječ je o petom koncertu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, a njime ravna glazbeni direktor Christoph Campestrini. Početak koncerta je u 21 sat.

Na programu su Simfonija br. 4 u F duru Luke Sorkočevića, Simfonija br. 38 u D duru, K. 504 “Praška” W.A. Mozarta, dok ćemo solisticu čuti u romanci za violinu i orkestar The lark ascending R.V. Williamsa.

 
Đana Kahriman rođena je 1989. godine u Dubrovniku. Višestruka je dobitnica prvih nagrada na Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa te na međunarodnim natjecanjima Etide i skale u Zagrebu, Rudolf Matz u Dubrovniku, Beethoven u St. Poeltenu,  Verdi note u Rimu i Međunarodnom violinističkom natjecanju u Astani. Dobitnica je nagrade Stjepan Šulek za izvedbu Piazzollinih Godišnjih doba na zatvaranju 64. Dubrovačkih ljetnih igara, uz gudački orkestar Hrvatske glazbene mladeži pod vodstvom Pavla Zajceva. Usavršavala se na seminarima kod uglednih pedagoga kao što su Leonid Sorokow, Marina Sorokowa, Goran Končar, Armin Sešek, Grigorij Zhislin, Alexander Vinnitski, Zakhar Bron, Boris Kuschnir, Viktor Tretyakov. Od 2011. članica je Zagrebačkih solista, a od 2015. koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Broj za informacije i rezervacije je 417 110 ili 091 613 7314.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *