Ne propustite zanimljiv i edukativan program konavoskih muzeja i galerija

487

Povodom Noći muzeja 2018. koja će se održati u petak, 26. siječnja, Muzeji i galerije Konavala pripremili su bogat program za sve posjetitelje.

Što je bulin, što boća, a što je precizno izbijanje doznajte u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima u petak u 17:00. Naš gost, maestro od boća, Luko Hendić upoznat će nas sa ovim starim sportom,doznat ćemo gdje je Hrvatska u svjetskom boćarskom svijetu i kad smopočeli igrati na boća. U cilju popularizacije tradicijskog oblikazabave koji je danas sportska disciplina i u nadi formiranja i ženskogboćarskog konavoskog kluba a tako i prikupljanja informacija važnih za Konavle pozivamo vas da budete dio muzeja!

U 16:00 sati pod vodstvom Anite Arbulić u muzeju će biti održanaradionica boća od kaširanog papira za djecu i one koji se tako osjećaju.

Nakon Čilipa idemo u Cavtat, u Kuću Bukovac gdje se pod vodstvom PetreKralj Fox u 18:00 sati održava dječja radionica / oživljavanjetradicija igranja cavtatske društvene igre „pimple“koja se igrala ujavnom gradskom prostoru. Na dječjoj radionici, prilagođenoj svimuzrastima, izrađivat će se krpene lopte.

U 19:00 sati je javni razgovor: „Priča o vaterpolskom Cavtatu icavtatskom vaterpolu“ s voditeljem  Vinkom Rožićem. Sudionicirazgovora bit će Pero Kušelj, Goran Sukno, Jakša Bošković, Pavo Pulić,Matijana Staničić, Miho Bošković i Pero Jovica.

Sinonim Cavtata je i sportski fenomen – vaterpolo. Prošetat ćemo krozdugu cavtatsku vaterpolsku povijest od prvih neslužbenih natjecanjakoja sežu u 1922. godinu do najvećih uspjeha cavtatskog sporta injegovih vaterpolista. Kroz projekciju fotografija i otvoreni javnirazgovor u tome će nam pomoći naši sugovornici, kroničari i sudionicislavne cavtatske vaterpolske povijesti , kao i svi posjetitelji Noćimuzeja koji su pozvani da sudjeluju u razgovoru.

I šećer na kraju: 1. Noć muzeja za Arheološki odjel Muzeja i galerija Konavala u Pridvorju sa programom kojeg organiziraju Jelena Beželj,voditeljica Odjela za arheologiju i spomeničku baštinu i AnitaTrojanović, mlada svestrana krajobrazna arhitektica porjeklom iz Konavala, speleolog, terenac i borac za očuvanje raznolikih suhozidnihstruktura Konavala.

U 20:00 Tko su speleolozi, što rade i zašto? Dječja radionica

U 20:30 Tragom speleoloških istraživanja u Konavlima, predavanje ukojem sudjeluju Jelena Beželj, Anita Trojanović, Željka Janjanin,Vlaho Koprivica, Albert Gregov

‘Veselimo se Vašem dolasku!’, poručuju organizatori.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *