Nećete vjerovati po kojem kriteriju biramo partnera!

361

Nedavno provedena studija je otkrila kako naši geni imaju ulogu u izboru naših partnera, i to oni geni koji su zaslužni za određenje naše visine. Studija objavljena u magazinu ‘Genome Biology’ nije dala odgovor na pitanje biramo li osobu slične visine našoj isključivo zbog genetike ili i zbog drugih faktora, no svakako je potvrdila da doista biramo osobu koja nam je po visini bliska. 

Istraživanje je provedeno na nešto više od 13000 heteroseksualnih parova, a na temelju prikupljenih podataka, znanstvenici su uvidjeli kako su partneri često približne visine. Voditelji studije objasnili su kako to nije puka slučajnost, već postoje značajni sociološki i biološki razlozi zašto je tome tako.

 
Iako je visina potencijalnog partnera često podsvjesno presuđujući faktor u odabiru, postoje i oni koje izričito privlače upravo suprotnosti pa tako možemo naći primjere izrazito visokih muškaraca koji su u vezi s jako niskim ženama te, nešto rjeđe, visoke žene koje su u vezi s niskim muškarcima. Bilo kako bilo, visina se apsolutno pokazala kao faktor na koji se ugledamo ili za kojim tragamo, a jedino što se razlikuje od osobe do osobe jest sam broj koji nekome odgovara. No sigurno je da taj broj nitko ne zanemaruje samo tako, bilo svjesno, bilo podsvjesno!

IZVOR: cosmopolitan.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *