NEVIĐENA PROVOKACIJA! Za posao u Dubrovniku zovite Beograd na pozivni broj 011!

1146

Stanovnici naselja Plat u općini Župa Dubrovačka (podaci poznati redakciji) već neko vrijeme su nezadovoljni, a ponajviše ogorčeni ponašanjem Dejana Perića, člana Uprave Karisma Hotela, grupacije  koja je u ožujku 2015. godine kupila 92,49 posto dionica Hotela Plat, hotelskog kompleksa koji je proglašen strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske. Iza tvrtke Karisma Hoteli,  između ostalih stoji i Ivica Todorić koji se trenutno nalazi u Srbiji, državi koja mu je ponudila utočište od kaznenog progona.

Inače, Perić koji je u Dubrovnik stigao iz Beograda vozi luksuzni automobil s veoma znakovitim registarskim tablicama DU -011 – BG kojima, kako nam tvrdi dobro upućeni izvor iz Hotela Plat provocira stanovnike ovog naselja. Bliski izvori tvrde kako je upravo Perić zadužen za zapošljavanje i kadroviranje u Karismi, a ukoliko želite dobiti posao u nekom od hotela navedene grupacije morate nazvati upravo pozivni broj za Beograd – 011 kojeg je Perić slavodobitno istaknuo na registraciji luksuznog automobila. Laičkim riječnikom pojednostavljeno –  ukoliko želite posao u Dubrovniku trebate nazvati Beograd!

Ogorčeni na ovu činjenicu, ponajviše zbog cijelog teškog razdoblja i iskustva iz Domovinskog rata mještani su nam poslali fotografije automobila s registarskim oznakama kako bi potkrijepili priču. Ističu kako su ovakve niske provokacije neprimjerene, a ponajviše nedopustive.

Inače,  zanimljiv je podatak kako je upravo Dejan Perić prije četiri godine, točnije 20. ožujka 2013. godine, skupa s Rachidom Kesbijem iz Pariza počinio prekršaj  iz članka 224. stavka 1. točke 1. Zakona o strancima. Zatečeni su u Hotelu “Koločep” na otoku Koločepu, u obavljanju poslova savjetovanja o pitanjima uvođenja standarda poslovanja “Carisma” hotela Mexico u Hotel “Koločep”  i to bez izdane dozvole za boravak i rad ili potvrde o prijavi rada, odnosno dozvola potrebnih za rad u Republici Hrvatskoj. Zbog toga im je izrečena  novčana kazna te zaštitna mjera protjerivanja stranca iz Republike Hrvatske u trajanju od po tri mjeseca.Perić se žalio kako su u hotelu boravili kao gosti, uredno upisani u knjigu gostiju, no prava istina je sljedeća –  boravili su zbog toga da bi svojeg poslodavca u inozemstvu izvijestili o stanju u kojem se hotel nalazi – što se ne može smatrati radom, već su kao predstavnici stranog investitora u hotelu boravili u sklopu obavljanja prethodnih radnji za osnivanje i registraciju.

Neslužbeno doznajemo kako osim mještana Plata nezadovoljni I mještani Koločepa zbog navodnog sumnjivog zapošljavanja djelatnika iz Srbije u Hotelima Koločep o čemu ćemo vrlo uskoro pisati.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *