Od koronavirusa preminula najmlađa žrtva Covida u Hrvatskoj

178

U ponedjeljak je u Hrvatskoj 393 novozaražena, a razlog tome je i manji broj testiranih za vikend. Radnim danom testira se između pet i šest tisuća ljudi, ponekad i više. A jučer je, prema izvješću Stožera, testirano 3636 ljudi.

Nakon prošlog tjedna i preko dvije tisuće zaraženih u samo dva dana, broj je novih slučajeva zaraze ipak je manji, no imamo 11 preminulih. Kako su javili iz Nacionalnog stožera Civilne zaštite, među njima i žena rođena 1981. godine koja je od posljedica virusa preminula u KB Dubrava.

Index doznaje da je preminula već ranije imala teške autoimune bolesti od kojih se liječila u drugoj bolnici te je prije pet dana prebačena u KB Dubrava. Riječ je o dosad najmlađoj osobi koja je preminula, a da je bila zaražena koronavirusom.

“Radi se o bolesnici koja se od ranije liječila od teških autoimunih bolesti. U Kliničku bolnicu Dubrava je premještena iz druge zdravstvene ustanove 14. 10. 2020. g. zbog upale pluća uzrokovane virusom SARS CoV-2”, odgovorio je Indexu ravnatelj KB-a Dubrava, prof.dr.sc. Srećko Marušić.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *