Odgovor MUP-a Sindikatu policijskih službenika: ‘Prioritet nam je realizirati ranije neuspjele postupke javne nabave’

411

Nakon što je objavljeno priopćenje Sindikata policijskih službenika koji s ciljem upoznavanja javnosti, a potaknuti jučerašnjim događajem u Dubrovniku, upozoravaju na dotrajalu opremu te traže od ministra Božinovića da se založi za nabavu nove, kojom bi kvalitetno mogli obavljati svoj posao, iz MUP-a su reagirali priopćenjem koje prenosimo u cijelosti. 

 

– Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović se od preuzimanja dužnosti u lipnju ove godine sa svojim najužim timom suradnika suočio i uhvatio u koštac s naslijeđenim stanjem nedovoljne i neadekvatne opremljenosti policijskih službenika i upravo na rješavanje tog pitanja usmjerio sve svoje kadrovske i financijske potencijale. Iako je i ranije bilo prilike za rješavanjem ovog važnog pitanja za hrvatsku policiju, ono nije riješeno na zadovoljavajući način.

Prioritet je ovog vodstva Ministarstva unutarnjih poslova, da s novim stručnim suradnicima, uspješno provedu i realiziraju ranije neuspjele postupke javne nabave zbog čega su izvršene i određene kadrovske promjene. U idućih 60 dana, odnosno do kraja tekuće godine, će se intenzivirati postupci ugovaranja i realizacije nabave prioritetno po pitanju radne odore, jednako tako i tehnike.

Sveobuhvatno i strateški pristupamo svim segmentima nabave i opremanja koji se odnose na potrebe policijskih službenika bilo da se radi o nabavci streljiva, lisica ili drugih dijela odore ili opreme.

O svakom napretku u realizaciji tog cilja uskoro  ćemo obavijestit javnost i svoje reprezentativne sindikalne partnere, s kojima dijelimo zajednički cilj.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *