Održan redoviti sastanak o EU projektu vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnika

467

Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić sa suradnicima i članovima Uprave Vodovoda Dubrovnik, u utorak 27. veljače, održala je redoviti radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda i konzultantske tvrtke Hidroprojekt – ING.

Glavna tema održanog sastanka bila je realizacija europskog projekta: “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik”, odnosno rješavanje preostalih otvorenih pitanja vezanih uz uspješan dovršetak projekta čija je vrijednost 560 milijuna kuna.

Sukladno zaključcima donesenim na održanom sastanku, dovršetak Studije utjecaja na okoliš, ishođenje preostalih građevinskih dozvola i rješavanje preostalih imovinsko-pravnih odnosa najvažnija su otvorena pitanja koja je potrebno što prije riješiti kako bi se ostvarili uvjeti potrebni za apliciranje projekta na fondove Europske unije.

Na održanom sastanku, zamjenica Tokić istaknula je i kako će se raspisivanje svih potrebnih nabava kao i ugovaranje izvođenja radova realizirati do kraja tekuće godine.

Poseban naglasak stavljen je i na što skoriji dovršetak dokumentacije projekta izgradnje novog ili rekonstrukcije postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji je trenutačno smješten u Petki, a što je jedan od preduvjeta za financiranje europskog projekta: “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik”. Projekt novog, tehnološki suvremenog pročistača otpadnih voda trenutačno je jedan od najvećih projekata Grada Dubrovnika čija vrijednost iznosi 130 milijuna kuna.

Podsjetimo, projektom “Dubrovnik – Razvoj vodno-komunalne infrastrukture” kao i planiranim investicijama u sklopu projekta cilj je osigurati i očuvati kvalitetu pitke vode, rekonstrukciju sustava vodoopskrbe, priključenje novih korisnika, smanjivanje gubitaka, a sve u svrhu očuvanja zdravlja ljudi i okoliša.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *