Zadnji dan biranja stabla godine u Europi – Glasujte za platan iz Trstenog!

616

Višestoljetni platan u Trstenome ušao  je u uži izbor na natjecanju za Europsko stablo godine. Na inicijativu europarlamentarke Dubravke Šuice stablo je kandidirano. 
Zadnji dan za glasovanje je 28.2. na stranici https://www.treeoftheyear.org/ETY-2018/Uvod.aspx.
 

„Već par godina pratim u Europskom parlamentu izbor za europsko stablo godine i u jednom trenutku mi je sinulo da mi imamo pravo europsko stablo godine, a to je naš platan i odlučila sam se uključiti u natjecanje ove godine. Inače je potrebno provesti natjecanje na razini države, no obzirom da je prva godina, platan je automatizmom postao prijedlog Hrvatske, ujedno je bio i jedini.  Dana 21.3 na Europski dan šuma će biti proglašenje pobjednika. Željela bih da javnost više sudjeluje, uključujući i portale jer da su svi oni koji su lajkali moju objavu na facebook-u i glasali, bili bi ‘na konju’. Lajk nije glas! Smatram da smo vrlo konkurentni, zbog same veličine stabla i njegovog debla. Također smatram da je to vrlo važno za promociju Dubrovnika, Hrvatske, zaštite prirode kao i samog Arboretuma Trsteno.“ – izjavila je Dubravka Šuica.

Pravila natjecanja:

– Pristupite  web stranici Tree of the year

– Trebate odabrati dva stabla – neka prvo bude Platana u Trstenome, a za drugo odaberite ono za koje mislite da će dobiti najmanje glasova

– Za potvrdu odabira u naznačeno mjesto upišite svoju e-mail adresu

– Glas će se uvažiti tek nakon što kliknete na link koji dobijete na email adresu!
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *