Održano drugo stručno vodstvo „Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru“

455

Subotnje popodne zaljubljenici u umjetnost i Grad iskoristili su za šetnju gradom uz stručno vodstvo kustosice Jelene Tamindžija, ujedno i licencirane vodičke.

Drugo je to stručno vodstvo pod nazivom “Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru”, koje Umjetnička galerija Dubrovnik organizira u sklopu programa Dubrovačkog zimskog festivala.

Vođenja uključuju razgled ostvarenja modernih umjetnika s kraja i početka 20. stoljeća i njihovo djelovanje u Dubrovniku, bilo da gradu pripadaju svojim rođenjem ili su se svojim likovnim djelovanjem istaknuli. Vodstvo uključuje sljedeće lokacije: Atelje Đuro Pulitika, Meštrovićev kip Marina Držića, Bukovčev oslikani svod kazališta, i Meštrovićevo revolucionarno likovno djelovanje u gradu, Rendićev kip Ivana Gundulića i povijest naručivanja spomenika javnim ličnostima u Dubrovniku, vitraji Iva Dulčića na crkvi sv. Vlaha i povijest crkve, Stradun kao inspiracija umjetnicima. Vodstvo se završilo u Pilama gdje se detaljnije objasnio projekt Meštrovićeve transformacije ulaza u Pila i poznate skalinade u Pilama i Posatu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *