Ogorčeni Dubrovčanin ispričao kako su njega i djevojku prevarili u konobi Tabak

3618

Odlazak na marendu tijekom radnog vremena  trebao bi biti kao mali kratki predah. No marenda itekako može prisjesti što se dogodilo i našem čitatelju kojeg su debelo prevarili u konobi Tabak. Na početku razgovora dao nam je do znanja kako nije stvar u novcu, već u neprofesionalnosti.
– Odlučili smo se za konobu Tabak jer smo htjeli promijenit mjesto gdje marendamo. Pri samom dolasku nismo osjetili dobrodošlicu. Moja djevojka je htjela naručiti pašticadu na što joj je bezobrazno i otresito konobar odgovorio kako to ne može to dobiti i da imaju marende ‘a la carte’. Također je očigledno ljut pitao zašto ga maltretiramo  potpitanjima i da ona ‘nije došla u restoran već u objekt gdje se nude marende i ništa više’. 
Vidjevši kako je konobar uzrujan, mijenjamo narudžbu i naručujemo dvije porcije mola. Ruku na srce oni su bili i više nego ukusni, ali ono što je mene naljutilo dolazi s dolaskom računa. Dvije marende 239 kuna u objektu koji samo nudi marende i koji nije restoran. Može on mantrat nekog drugog, turista, ali mene neće. I to na ribi me našao varat, a i sam radim u ugostiteljstvu!  Na tabeli je pisalo pet, šest marendi otprilike i sve su bile po cijeni od 40 kn, te na samom dnu je pisalo moli  2kat.Nisam uopće obadao dva kat, što bi trebalo značiti druga kategorija, odnosno drukčije se naplaćiva. Smatram da mi se kao gostu tog objekta pri naručivanju to trebalo reći i objasniti na koji se način naplaćuje te koliko dođe kilo. Nitko nam ništa nije rekao, a gospoda u objektu koji nije restoran, već samo za marende, uredno naplaćiva kilo mola 240 kuna. Također, ako se na taj način služi riba on je meni morao donijeti ribu da je  vidim,  izaberem sam kilažu, jer po tome mi je mogao donijet i težeg mola, pa mi još više naplatit – ispričao nam je ogorčeni Dubrovčanin koji je želio ostati anoniman.

Pitali smo i lokalnog ribara iz Porta (podaci poznati redakciji) koliko zapravo na placi dođe kilo mola na što je odgovorio između 60 i 70 kuna. U restoranima je kilaža puno skuplja, ali opet naš čitatelj, napominje, nije sjeo u restoran i ne mogu mu se naplaćivati restoranske cijene.  

– Naravno da sam odbio platiti, neće me nitko praviti budalom.  Došlo je do ružnih riječi i prepucavanja,a konobar je pokazao svoju neprofesionalnost te se stao derat ispred svih gostiju koristeći ulične psovke. Naposljetku je kuhar trčao za nama pitajući što se dogodilo te molio da mu damo barem 100  kuna rekavši  ‘Hoćete li bar platiti po cijeni marende?’ Što mu je to trebalo značiti? Da mol ipak nije bio marenda u objektu gdje se služe izričito samo marende??? 

– Mene su pokušali prevariti, a mogu misliti što rade strancima koji također sjednu u Tabaka na marendu, a prisutnih je bilo i jučer. Naravno da za ovo neće odgovarati. Institucije u Hrvatskoj su davno zakazale. Ja samo znam da više nikad neću tamo sjesti, a preporučio bih i vašim čitateljima da mjesto marende odaberu negdje drugo – zaključio je čitatelj.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *