OTOČANI OGORČENI I ZABRINUTI: U Hotelima Koločep konobari forsiraju beogradski naglasak, suradnja s lokalnom zajednicom na minimumu!

1233

Svakim danom sve je više nezadovoljnih radnika u Hotelima Koločep koji su u vlasništvu Karisma Hotela. Nezadovoljni su i mještani ovog otoka. Nekolicina njih zamolila nas je za anonimnost te ispričala kako je suživot otoka i hotela daleko od idealnog.

– Postotak lokalnog stanovništva zaposlenog u Hotelima Koločep je loš. Sporna su i pojedina zapošljavanja, a menadžer odnosno direktor operacija Dejan Perić doveo je radnike iz Beograda pa tako dobar dio konobara forsira beogradski naglasak, a u Villa Ruži ih je čak pet zaposlenih. Da se razumijemo nemamo ništa osobno protiv mladića, ali imamo protiv politike zapošljavanja Karizme koja je totalno degradirala lokalne radnike i stanovništvo otoka. Bitnije im je dovesti zaposlenike iz Srbije, pored domicilnog stanovništva. Kako je krenulo sljedeće godine bit će ih još više – požalio nam se jedan od mještana koji je zamolio da mu zaštitimo identitet. 

Uvjerava nas kako su upravo zbog dovođenja velikog broja radne snage iz Beograda otočani ogorčeni i zabrinuti, a suradnja s lokalnom zajednicom svedena na minimum.U prilog kritikama mještana idu, kaže nam dobro upućen izvor i sve lošija kvaliteta usluge Villa Ruže. Gosti se žale tijekom cijele sezone na uslugu restorana, a recenzije na Tripadvisoru to samo potvrđuju.

Večerali smo s obitelji u kolovozu i to nam je jedno od najgorih iskustava. Usluga je bila jako loša, konobari neiskusni i bez znanja engleskog jezika. Dugo smo čekali za hranu, koja baš i nije bila nešto. Mislim kako konobari nisu educirani za posao koji obavljaju, bili su nervozni i djelovali neiskusno – napisala je jedna od posjetiteljica restorana.

Druga po imenu Eva također je ostavila lošu recenziju. 

Osoblje je bilo usporeno, cijelo vrijeme gledali su u svoje mobitele, a glazba je bila preglasna. Posuđe je bilo prljavo, no unatoč tome nisu ga promijenili. Konobar Nemanja koji nas je posluživao doista treba naučiti osnove bontona ili se vratiti u ZOO. Restoran nije čist i šteta za ovako lijepo mjesto – napisala je Eve.

Posjetitelj iz Zuricha osvrnuo se kako je dok su ljetovali tijekom rujna na ulazu cijelo vrijeme stala obavijest kako je u tijeku ‘privatna zabava’, dok su gosti iz Helsinkija komentirali kako konobari nisu znali ništa reći o hrani koju su posluživali što nisu očekivali od jednog takvog restorana.Čini se iz navedenog kako su poslovanjem Karisminih Hotela Koločep nezadovoljni i turisti i lokalna zajednica.

Kao što smo prije pisali, Hoteli Koločep, baš kao i Hoteli Plat u vlasništvu su Karisma Hotela, tvrtke iza koje stoji Karisma Resort International iz Meksika,  TUI Travel Plc, sa sjedištem u Velikoj Britaniji te Ivica Todorić kojemu je Srbija nedavno pružila utočište od kaznenog progona.

Inače o vodećim ljudima grupacije Karisma Hotela dubrovačka javnost malo toga zna. Zanimljiv podatak je kako je prije Dejana Perića direktor operacija Karisma Hotela bio Rade Vuk Malobabić biznismen iz Banja Luke i sin Slavka Malobabića, prijeratnog Račanovog tajnika poznatog iz akcije ‘Labrador’.Jedan od vlasnika tvrtke je srpski državljanin i milijunaš, Ljubiša Krstajić, za kojeg srbijanski mediji navode kako je vlasnik lanca hotela u meksičkom gradu Cancunu.

Inače Krstajić je jako blizak s obitelji Todorić posebno sa starijim sinom Antom koji mu je prije nekoliko godina sa suprugom Martinom bio na luksuznoj rođendanskoj proslavi organiziranoj upravo u Dubrovniku. Krstajić je u Dubrovniku boravio i ovo ljeto. Organizirao je za svoju djevojku Beograđanku Anu Popović proslavu 24. rođendana upravo u Villa Ruži. Rođendanskom slavlju prisustvovali su mnogi ugledni Srbi, a zvuci harmonike odjekivali su do dugo u noć otokom Koločepom.

Nastavit će se.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *