OVO SE NE PROPUŠTA! Rock spektakl u organizaciji Moto kluba ‘Dvije rote’

334

Južni dio Hrvatske od ovog ljeta bit će bogatiji za još jedan veliki rock događaj koji će okupiti sve ljubitelje vožnje na “Dvije rote”, a i sve ljubitelje dobre rock svirke. Bogati glazbeni i dnevni program u organizaciji moto kluba Dvije rote, provest će sve sudionike kroz čarobni dio dubrovačke obale, Konavala i magične Orsule, gdje će se uz najljepši zalazak sunca na Jadranskoj obali i pogled na Dubrovnik napraviti velika panoramska fotografija. 

-Naime, nakon 17 godina osnivanja kluba i posjećivanja raznoraznih moto susreta po Europi vidjeli smo da se naša regija nalazi na izvrsnom mjestu koje bi uz angažman nas kao domaćina i veliku podršku lokalne uprave, turističkih predstavnika i poduzetnika mogla tijekom vremena prerasti u točku okupljanja bajkera iz šire regije. Zašto ovaj naziv? South Point po lokaciji, bajkeri su rokeri zato rock, a ride da u nazivu ima nesto bajkersko – ukratko nam je ispričao predsjednika Moto kluba ‘Dvije rote’, Darko Raguž. 

Nešto malo više o cijelom događaju ispričao nam je potpredsjednik kluba i član organizacijskog tima, Damir Butigan.

– Cijeli događaj je kao mini festival i to rokerski i bajkerski koji će trajati dva dana, 11. i 12. kolovoza i to na dvije lokacije –  Park Orsula i Šišini dubi u Konavoskom polju.

U dva dana festivala kako ga oni nazivaju, članovi moto kluba Dvije rote za sve bajkere ali i ljubitelje dobre svirke pripremili su zaista pregršt toga. 

 -Prvi dan smo zamislili da bude večer dobrodošlice gdje će cijeli program biti pred sami zalazak sunca. Oko sedam počinje okupljanje motorista, ali pozvani su svi koji voze nešto na dvije rote, bili to bicikli, skuteri, hoverboardi ili pak romobili. Sve što ima dvije rote ima slobodan ulaz na Orsuli preko Višnjice. Također napravit ćemo jednu fotografiju pred zalazak sunca s pogledom na Grad, a svirat će nam Atomsko sklonište koje će početi sa svirkom u osam sati, a svirali bi do deset sati – kazao nam je Butigan. 

No, sa završenom svirkom Atomskog skloništa večer nije ni približno došla kraju. Nastavlja se samo malo dalje od Orsule. 

– Nakon koncerta formirat će se kolona motorista koja će se zaputit prema Šišinoj dubi. Tamo ćemo se svi zabaviti uz DJ-a.  Neće više biti žive svirke, ali ćemo se nastavit zabavljat do jutarnjih sati, dok ne padnemo u nesvijest – kroz smijeh nam je kazao Butigan. 

Prvi dan rokersko bajkerskog festivala završava s plesanjem do ranojutarnjih sati, no ostao je još drugi dan koji nosi još više akcije. 

– Drugi dan 12.kolovoza započinje u kampu buđenjem, naravno za one što su odlučili prespavat. Potratat ćemo se kaficom, štrudelima, krafenima da nam digne malo cukar. Oko tri popodne trebali bi poći u đir po Konavlima, pa na objed. U Cavtatu smo mislili malo fermat, okrijepiti se u moru. U kamp bi se vratili oko osam ura, te bi nastavili sa moto igrama za bajkere i iza ide koncert Atlandite, Bjelouške, a na kraju veliki spektakl Hladno pivo – kazao je Božo Simović, član organizacijskog odbora. 

Za sve one koji su odlučili prisustvovati samo drugom danu ili pak samo koncertu Hladnog piva a nikad nisu bili u Šišinoj dubi i ne znaju kako bi do tamo uopće došli momci su se potrudili i to objasniti. 

-Pravac pristupa preko Zvekovice je najjednostavniji. Skrenete na Zvekovici na drugi ulaz koji je preko puta ulaska u Cavtat i samo idete pravo. Nakon jedno pet do šest kilometara vožnje ravno naići ćete na livadu s desne strane, a i bit će putokaza, tako da će se svi uspjeti snaći – objasnio je Butigan. 

Momci su napomenuli kako je tradicija na moto susretima besplatan ulaz samo za one koji voze motor s mjenjačem pa će tako na ovom festivalu biti drugi dan. 

Ne morate biti bajkeri da biste se zabavili na South point rock and ride festivalu, dovoljna je samo dobra volja i pozitivna energija.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *