(FOTO) Čelnik britanske opozicije Jeremy Corbyn ljetuje u Dubrovniku

168

U nedjelju 30. srpnja predsjednik Laburističke stranke u Velikoj Britaniji i čelnik opozicije u Britanskom parlamentu Jeremy Corbyn sletio je u Dubrovnik, ekskluzivno doznaje portal Dalmacija Plus.

Pokazuju to fotografije korisnika društvene mreže Facebook koji su ga fotografirali u zračnoj luci Dubrovnik. Na izvanrednim izborima u lipnju u Velikoj Britaniji Corbyn je sa svojom strankom ostvario veliki uspjeh te dobio 32 zastupnika više nego na prethodnim izborima.

Podsjetimo, nakon izvanrednih izbora u lipnju, Corbyn je zbog pada broja zastupnika konzervativaca, Theresu May pozvao na ostavku.Podsjetimo, nakon izvanrednih izbora u lipnju, Corbyn je zbog pada broja zastupnika konzervativaca, Theresu May pozvao na ostavku.

– Mandat koji je dobila su gubitak konzervativnih mjesta, gubitak glasova, podrške i povjerenja, rekao je.

“Mislim da je to dovoljno da ode, zapravo, i napravi mjesta vladi koja će doista predstavljati sve ljude ove zemlje”, dodao je Corbyn i prognozirao da je vrlo moguće da će se novi izbori održati kasnije ove godine ili početkom sljedeće.

– I to bi mogla biti dobra stvar jer se ne može produžavati stanje velike nestabilnosti, izjavio je Corbyn za BBC.

Tko je Jeremy Corbyn?

Jeremy Bernard Corbyn je britanski laburistički političar koji je 2015. postao Laburističke stranke odnosno vođa službene opozicije u Parlamentu.
Corbyn, koji je svoju političku karijeru započeo u sindikatima, sebe deklarira kao demokratskog socijalista i sljedbenika Karla Marxa, te se dugo vremena smatrao pripadnikom krajnje lijevog krila Laburističke stranke.

Posljednjih godina se isticao žestokom kritikom rata u Iraku, kao i rata u Afganistanu, te izraelske politike prema Palestincima. Za mjesto vođe laburista se kandidirao nakon što je Ed Milliband podnio ostavku, preuzevši odgovornost za katastrofalni poraz laburista na izborima.

Tijekom kampanje su javnosti postali njegovi stavovi o ukidanju ili značajnom smanjenju ovlasti monarhije, napuštanju Sjeverne Irske, jednostranom nuklearnom razoružanju, ponovnoj nacionalizaciji željeznica i drugih javnih poduzeća i napuštanju NATO-pakta.

Da je Corbyn u Dubrovniku sinoć je objavio i britanski Mirror, no nije prenio ove fotografije. Fotografiju Jeremy Corbyna u Dubrovniku još možete pogledati ovdje

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *