PAKLENI ŽIVOT I TUŽNA SUDBINA: Zvali su je naljepšom ženom, a depresija je uništila

441

Nije imala sreće u ljubavi iako je postigla svjetsku popularnost te imala novca do krova

U očima zvijezde ABBA-e Agnethe “Anne” Åse Fältskog dok je hodala niz predvorje londonskog hotela bilo je mnogo tuge i očaja. Medijima je priznala da je unatoč slavi bila usamljena. Njen bivši suprug  Björn Ulvaeus kazao je kako ga je Anna napustila, 1978.  godine.

Koncert ABBA-e na Wembley stadionu bio je rasprodan, za Annin nastup su kritičari pisali da je bio beživotan. Priznala je medijima i kako sav uspjeh ABBA-e njoj nije donio sreću te da su joj sve nade za budućnost vezane uz sina Christina i kćer Lindu. Nakon što je završila idila ABBA-e Anna je završila na liječenju i antidepresivima te se povukla iz javnosti.

Kada se 1990. godine udala za švedskog kirurga Tomasa Sonnenfelda vjerojatno je mislila kako se ipak nazire sreća u njezinom životu. Nažalost nakon tri godine brak je okončan. Ubrzo nakon toga i njena  1994., njena majka je počinila samoubojstvo tako da je skočila sa svog balkona, a Annina se depresija pogoršala sljedeće godine, kad je umro njen otac.

Ljepotica iz ABBA-e 1997. godine započinje vezu s Gertom van der Graafom, koji je navodno bio opsjednut s njom još od djetinjstva. No, na kraju mu je izdana zabrana približavanja te je deportiran u Nizozemsku. Nažalost ni to Gerta nije spriječilo, opet je upao u njezinu kuću, iako mu je zabranjen ulazak u Švedsku, kada je zabrana istekla ponovno je počeo maltretirati. Tada se Agnetha vratila u studio te snimala album “My Colouring Book”. No, objavljivanje njezina solo albuma uništeno je ugnjevatanjem vrebača jer je svojim prijetnjama prouzročio otkazivanje svih intervjua.
Inače, Agnetha Fältskog počinje pjevati u ranoj mladosti. Pohađa satove klavira, samostalno sklada pjesme te svira u lokalnoj crkvi. Sa 13 godina i svoje dvije prijateljice osnovala je grupu The Cambers. Nakon napuštanja sastava Agnetha počinje biti back pjevačica u dance sastavu Berta Engharta. Istovremeno, sa 15 godina radi kao telefonistica u jednoj automobilskoj tvrtci. Kako je sastav postajao sve popularniji, trebala se odlučiti između posla i karijere. Izabire karijeru te priznaje: “Željela sam biti slavna i na televiziji.” Agnetha izdaje svoj prvi album imena Agnetha Fältskog 1968. godine. Sve pjesme na albumu i glazbeno i tekstovno potpisuje sama. Najveći hitovi na albumu bile su pjesme “Jag var så kär i “Utan Dej (šved.” Bila sam tako zaljubljena” i ” Bez tebe)”.

Na snimanju jedne glazbene emisije u TV studiju u Göteborgu upoznaje Björna Ulvaeusa. Dvije godine kasnije njih dvoje se vjenčava, te počinju i glazbenu suradnju. Brak je potrajao 9 godina, a Agnetha i Björn se razvode tijekom najplodnijeg razdoblja ABBA-e što rezultira pjesmom The Winner Takes It All.

Godine 1983. nakon raspada grupe, Agnetha se posvećuje solo karijeri. Objavljuje album Can’t Shake Loose. Godinama kasnije nastavlja snimati albume, ali nijedan joj nije osigurao uspjeh poput onih ABBA-inih. Nakon razdoblja koje je, poput svoje sunarodnjakinje Grete Garbo, provela u odsutnosti iz javnog života (period od 1988.-2003.) Agnetha se vraća u studio te snima album “My Colouring Book” koji je izdan 2004. godine. Koncem 2010. pojavila se u javnosti ruku pod ruku s Bjornom na premijeri mjuzikla Mamma Mia! u Kopenhagenu te dala tračak nade ABBA-fanovima izjavom da je moguće ponovno okupljanje legendarne četvorke, no grupa se ipak nije ponovno okupila.

Izvor: dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *